ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΣΥΡΙΖΑ: «Η επίσκεψη Μ.Τσαβούσογλου κατέδειξε ότι το έλλειμμα στρατηγικής της κυβέρνησης είναι μεγάλο»

ΣΥΡΙΖΑ: «Η επίσκεψη Μ.Τσαβούσογλου κατέδειξε ότι το έλλειμμα στρατηγικής της κυβέρνησης είναι μεγάλο»

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει μεταξύ άλλων πως «η επίσκεψη Τσαβούσογλου κατέδειξε σαφώς ότι το έλλειμμα στρατηγικής της κυβέρνησης είναι εξίσου μεγάλο, τόσο σε περιόδους έντασης με την Τουρκία όσο και σε περιόδους που υπάρχουν περιθώρια για ουσιαστικό διάλογο, όπως αυτή που διανύουμε εδώ και μήνες».

Συνεχίζοντας, υποστηρίζει: «Το να διεξάγουμε συναντήσεις σε όλο και πιο υψηλό επίπεδο, χωρίς ταυτόχρονα να πιέζουμε την Τουρκία για έντιμες λύσεις στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, αλλά και χωρίς να αυξάνουμε το τίμημα της παρελκυστικής της πολιτικής, τη βοηθάει να αποκαθιστά τη διεθνή της εικόνα χωρίς κόστος. Τη βοηθάει ακόμη να παίρνει την πρωτοβουλία των κινήσεων προς την κατεύθυνση είτε της ελεγχόμενης έντασης είτε της διαπραγμάτευσης με τρίτους για “λύσεις” εις βάρος μας».

Αναφερόμενος στην πρότασή του, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει: «Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να αποκτήσει εθνική στρατηγική στην εξωτερική της πολιτική. Να επιδιώξει με σαφείς κόκκινες γραμμές λύση στη διαφορά του καθορισμού υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ.

Να πιέσει σε διμερές, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο την Τουρκία για ουσιαστικές διερευνητικές και διάλογο ΜΟΕ για μείωση της έντασης στο Αιγαίο και προσφυγή στη Χάγη. Και όλα αυτά να αναπτυχθούν σε συνδυασμό με την αναθεώρηση της τελωνειακής ένωσης, τη δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό στη βάση των Αποφάσεων του ΟΗΕ και την αποτελεσματική συνεργασία στο προσφυγικό».

Κλείνοντας, προειδοποιεί ότι «αν ο κ. Μητσοτάκης δεν προχωρήσει σε αυτό το πλαίσιο και -στην επικείμενη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο- παραμείνει εγκλωβισμένος από τις εσωκομματικές του πιέσεις, οι εξελίξεις θα είναι αρνητικές για τη χώρα μας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.