Ν.Ηλιόπουλος: «Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να ακολουθήσει πολιτική κοινωνικής λεηλασίας»

Ν.Ηλιόπουλος: «Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να ακολουθήσει πολιτική κοινωνικής λεηλασίας»

Ο Νάσος Ηλιόπουλος μέσα από τις δηλώσεις του κατηγόρησε την κυβέρνηση για πολιτική κοινωνικής λεηλασίας και τόνισε ότι η αντιπολίτευση θα βρίσκεται απέναντι σε τέτοιες κινήσεις της ΝΔ.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε ότι η φράση που είπε ο Αλέξης Τσίπρας ότι «δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση σε χλωρό κλαρί», σημαίνει ότι «θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε το γεγονός πως η ΝΔ αφήνει 25.000 μαθητές εκτός πανεπιστημίου για να έχουν πελατεία τα ιδιωτικά κολέγια. Σημαίνει ότι θα συνεχίσουμε να μιλάμε για το νέο πτωχευτικό κώδικα, με τον οποίο για πρώτη φορά δεν θα υπάρχει καμία προστασία στην πρώτη κατοικία -και αυτό το έφερε ένα κόμμα που χρωστάει 340 εκατ. ευρώ στις τράπεζες».

Επ’ αυτού, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει «να αναδεικνύει ότι το χρεοκοπημένο κόμμα που κυβερνά αυτή τη στιγμή τη χώρα, θα πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες του», σχολιάζοντας πως «δεν γίνεται ένας επιχειρηματίας που χρωστά 40.000 ευρώ να μην μπορεί να πάρει φορολογική ενημερότητα και να δέχεται όλη μέρα τηλέφωνα από εισπρακτικές εταιρείες και η ΝΔ να χρωστά 340 εκατ. στις τράπεζες, να νομοθετεί υπέρ των συμφερόντων των τραπεζών και να είναι στο απυρόβλητο».

Ο κ. Ηλιόπουλος είπε ότι η φράση «δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση σε χλωρό κλαρί» σημαίνει ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να πολεμά με κάθε τρόπο το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που «καταργεί το 8ωρο, φέρνει απλήρωτες υπερωρίες, κάνει καθεστώς τις ατομικές συμβάσεις εργασίας -τη στιγμή που η κάλυψη από συλλογικές συμβάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι στο 60% και στην Ελλάδα μόλις στο 14,7%».

Σημαίνει, τόνισε, «ότι θα συνεχίσουμε να συγκρουόμαστε με τη λογική της ΝΔ να φέρει στην Ελλάδα ένα μοντέλο εργασιακών σχέσεων βαλκανικού τύπου -το οποίο “βάζει πλάτη” στην εργοδοτική αυθαιρεσία- και όχι ένα μοντέλο ευρωπαϊκού τύπου». Ο κ. Ηλιόπουλος υποστήριξε ότι αυτό το μοντέλο «θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε ένα νέο κύμα brain drain γιατί κανένας νέος επιστήμονας, που μπορεί να φύγει με αξιοπρεπείς μισθούς στο εξωτερικό, δεν θα κάτσει στην Ελλάδα να δουλεύει απλήρωτα 10ωρα και με διαλυμένους ελεγκτικούς μηχανισμούς».

Ηλιόπουλος για τα ελληνοτουρκικά

Όσον αφορά τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, τόνισε ότι «είναι σημαντικό να υπάρχει διάλογος ανάμεσα στις δύο πλευρές, ωστόσο το πρόβλημα είναι ότι ο Ερντογάν κερδίζει χρόνο τη στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει στρατηγική». «Ο Ερντογάν κερδίζει χρόνο», συνέχισε ο κ. Ηλιόπουλος, «επειδή το τελευταίο διάστημα έχει ξεκινήσει η συζήτηση για την αναθεώρηση της τελωνειακής σχέσης μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας».

«Ο Τούρκος πρόεδρος προσπαθεί τώρα να δείξει ότι είναι ένας παράγοντας που ρίχνει τους τόνους και συζητά, αλλά όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία θα επιστρέψει στην παλιά του στρατηγική», ανέφερε. Σημείωσε ότι «ακριβώς γι’ αυτό, η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει άμεσα τα δύο πλεονεκτήματα που μας δίνει η συγκυρία, την αλλαγή στάσης των ΗΠΑ απέναντι στην Τουρκία με τη νέα ηγεσία Μπάιντεν αλλά και το ότι η Τουρκία -λόγω της οικονομικής της κατάστασης- προσέρχεται πιεσμένη στη συζήτηση για την τελωνειακή ένωση με την ΕΕ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι σε αυτή τη συζήτηση η κυβέρνηση «οφείλει να θέσει δύο προϋποθέσεις στην τουρκική πλευρά: να αναγνωρίσει επιτέλους την Κυπριακή Δημοκρατία και να δεχτεί η Τουρκία, η διαφορά που υπάρχει με την Ελλάδα να πάει προς επίλυση στο διεθνές Δικαστήριο της Χάγης». Σχολίασε πως «είναι φανερό ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να προχωρήσει σε τέτοιες πρωτοβουλίες, γιατί αντιμετωπίζει τις γνωστές διαφωνίες στο εσωτερικό της ΝΔ» και πως «μία χώρα που κρέμεται από τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις ενός κόμματος, δεν τα πηγαίνει πολύ καλά στην εξωτερική πολιτική». «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει καταφέρει καν να πείσει την κοινοβουλευτική του ομάδα να ψηφίσει τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία», είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.