Ο συλληφθείς για 11 ληστείες αστυνομικός υπηρετούσε στα γραφεία της ΝΔ

Ο συλληφθείς για 11 ληστείες αστυνομικός υπηρετούσε στα γραφεία της ΝΔ

Ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτου του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, προχώρησε σε δήλωση στην οποία αναφέρει ότι ο αστυνομικός που συνελήφθη για διάπραξη 11 ληστειών σε πρατήρια υγρών καυσίμων, άνηκε στην ασφάλεια των κεντρικών γραφείων της ΝΔ, στο Μοσχάτο.

«Διαβάσαμε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τη σύλληψη αστυνομικού που συμμετείχε σε διάπραξη 11 ληστειών σε πρατήρια υγρών καυσίμων, από τις 9 έως τις 19 Απριλίου. Δεν περιλαμβανόταν, όμως, με τον ίδιο λεπτομερή ζήλο που έχουμε δει σε διαρροές και άλλα δελτία Τύπου, η αναφορά ότι υπηρετούσε στην ασφάλεια των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας, στο Μοσχάτο…», τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Σπίρτζης.

Αναλυτικά η δήλωση του Χρήστου Σπίρτζη:

«Έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη χρησιμοποιεί την ΕΛΑΣ για την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων. Δυστυχώς, από αυτή τη διαδικασία δεν εξαιρούνται ούτε οι υποθέσεις για την εξιχνίαση εγκλημάτων, όπως της δολοφονίας της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, που συγκλόνισε όλη την ελληνική κοινωνία.

Θα θυμίσουμε τις διαρροές σε όλα τα ΜΜΕ για τον πιθανό Γεωργιανό δολοφόνο. Θα θυμίσουμε ότι έλεγαν ακόμη και δημόσια ότι δεν είχαν ξανά αντιμετωπίσει τέτοια αγριότητα στα ελληνικά χρονικά και επομένως μάλλον είναι αλλοδαποί οι δολοφόνοι, δηλητηριάζοντας την ελληνική κοινωνία με ξενοφοβία και ρατσιστικές αντιλήψεις. Θα θυμίσουμε τι δελτίο Τύπου εκδόθηκε από την ΕΛΑΣ για τις καταγγελίες Γεωργιανού πολίτη ότι βασανίστηκε επί 4 ημέρες για να ομολογήσει τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά.

Θα αναφέρουμε, επισημαίνοντας τη διαφορετική λογική αντιμετώπισης, ότι διαβάσαμε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τη σύλληψη αστυνομικού που συμμετείχε σε διάπραξη 11 ληστειών σε πρατήρια υγρών καυσίμων, από τις 9 έως τις 19 Απριλίου. Δεν περιλαμβανόταν, όμως, με τον ίδιο λεπτομερή ζήλο που έχουμε δει σε διαρροές και άλλα δελτία Τύπου, η αναφορά ότι υπηρετούσε στην ασφάλεια των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας, στο Μοσχάτο…

Προς τι η αποσιώπηση του πού υπηρετούσε ο εν λόγω αστυνομικός και για ποιον ακριβώς λόγο; Ρωτάμε δημόσια την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ: Πως κρίνετε την μηδενική αναφορά του δελτίου Τύπου της ΕΛΑΣ στο που υπηρετούσε ο επίορκος αστυνομικός; Επειδή δεν συνηθίζει το γραφείο Τύπου της ελληνικής αστυνομίας να κάνει τέτοιες παραλείψεις, αποσιωπήθηκε κατόπιν εντολών και από ποιούς;

Σήμερα καταθέσαμε ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδη, για τον Γεωργιανό πολίτη, τις μεθόδους ανάκρισής του και τις αντιφάσεις των διαρροών και των ανακοινώσεων.

Ευχόμαστε να σταματήσει η χρησιμοποίηση της ΕΛΑΣ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για πολιτικές και επικοινωνιακές σκοπιμότητες και να αφεθεί να ασχοληθεί με το θεσμικό της ρόλο: την ασφάλεια του πολίτη και την προάσπιση του Συντάγματος».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.