ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Α.Αυλωνίτης για τις ζημιές στο «Βέλος»: «Ντροπή και μόνο ντροπή – Θα λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι»

«Η κυβέρνηση θέτει σε κίνδυνο επί μακρόν το ιστορικό πλοίο εσκεμμένα»

Α.Αυλωνίτης για τις ζημιές στο «Βέλος»: «Ντροπή και μόνο ντροπή – Θα λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι»

Ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης σχολίασε τις σοβαρές ζημιές που υπέστη το ιστορικό αντιτορπιλικό «Βέλος» και τόνισε «ντροπή και μόνο ντροπή». 

«Ζητάμε εδώ και ένα χρόνο να γυρίσει το ιστορικό πλοίο στο φυσικό του χώρο, στο Παλαιό Φάληρο, αλλά η κυβέρνηση φρόντισε να το εξαιρέσει από το υπό κατασκευή Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης, με διάφορες δικαιολογίες», σημειώνει ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «η διάσωσή του είναι διαφύλαξη της τιμής των Ενόπλων δυνάμεων και της ιστορίας μας κατά τη διάρκεια της δικτατορίας», εκτός και αν «κυβέρνηση θέτει σε κίνδυνο επί μακρόν το ιστορικό πλοίο εσκεμμένα. Εκτός κι αν επιθυμεί να απαλειφθεί από τη μνήμη μας η σπουδαία ιστορική σελίδα».

«Σε κάθε περίπτωση θα λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι, με όποιο πρόσφορο μέσο έχουμε στη διάθεσή μας και θα αναγκαστούν να μας απαντήσουν άμεσα, αν σκοπεύουν –έστω και τώρα- να προστατέψουν το θρυλικό αντιτορπιλικό», καταλήγει ο κ. Αυλωνίτης.

Η δήλωσή του

«Το ιστορικό αντιτορπιλικό πλοίο «ΒΕΛΟΣ», σύμβολο του αντιδικτατορικού αγώνα, για ακόμη μια φορά υπέστη σοβαρές ζημιές χθες, παραμένοντας ελλιμενισμένο στη Θεσσαλονίκη. 
 
Και τον Απρίλη του 2023 όταν είχε παρουσιάσει ζημιές και χθες, ως αιτία αναφέρθηκαν η κακοκαιρία και οι ισχυροί άνεμοι. Ζητάμε εδώ και ένα χρόνο να γυρίσει το ιστορικό πλοίο στο φυσικό του χώρο, στο Παλαιό Φάληρο, αλλά η Κυβέρνηση φρόντισε να το εξαιρέσει από το υπό κατασκευή Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης, με διάφορες δικαιολογίες.

Πληροφορίες θέλουν το πλοίο-μουσείο να βρίσκεται στο χειρότερο μέρος του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και, σε κάθε περίπτωση, αποδεικνύεται ότι δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Η διάσωσή του είναι διαφύλαξη της τιμής των Ενόπλων δυνάμεων και της ιστορίας μας κατά τη διάρκεια της δικτατορίας. Το ΒΕΛΟΣ, ο κυβερνήτης του Νίκος Παππάς και οι άντρες του πληρώματος αποτελούν τιμή για τη χώρα μας. Το ΒΕΛΟΣ είναι εθνικό σύμβολο και ως τέτοιο οφείλουμε να το προστατέψουμε.

Εκτός κι αν η Κυβέρνηση θέτει σε κίνδυνο επί μακρόν το ιστορικό πλοίο εσκεμμένα. Εκτός κι αν επιθυμεί να απαλειφθεί από τη μνήμη μας η σπουδαία ιστορική σελίδα.

Σε κάθε περίπτωση θα λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι, με όποιο πρόσφορο μέσο έχουμε στη διάθεσή μας και θα αναγκαστούν να μας απαντήσουν άμεσα, αν σκοπεύουν –έστω και τώρα- να προστατέψουν το θρυλικό αντιτορπιλικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ντροπή και μόνο ντροπή…»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.