ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Δ.Αυγέρη: «Η κυβέρνηση θέλει να “τελειώσει” το δημόσιο πανεπιστήμιο»

«Να αφήσει τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα ότι δήθεν τα πανεπιστήμια θα βελτιωθούν μέσα από τον ανταγωνισμό τους με τις εκπαιδευτικές επιχειρήσεις»

Δ.Αυγέρη: «Η κυβέρνηση θέλει να “τελειώσει” το δημόσιο πανεπιστήμιο»

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη, απαντώντας στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι θέλει «να τελειώσει το δημόσιο πανεπιστήμιο».

Στην δήλωσή της η κ. Αυγέρη αναφέρει:

«Όσο κι αν θέλει, η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει τη μεγάλη αλήθεια. Ότι επί των ημερών της η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα στην Ευρώπη, τόσο στην ετήσια χρηματοδότηση των λειτουργικών αναγκών των πανεπιστημίων, όσο και στην αναλογία καθηγητών προς φοιτητές.

Ως προς τη χρηματοδότηση, οι ισχυρισμοί του κυβερνητικού εκπροσώπου έρχονται σε πλήρη αντίθεση με όσα τεκμηριωμένα έχουν δηλώσει προσφάτως, δημόσια, οι Σύγκλητοι των Πανεπιστημίων.

Το 1 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης αφορά κατά κύριο λόγο στα έργα υποδομής κι όχι στην πρόσληψη διδακτικού προσωπικού».

Yποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται να εφαρμόσει τη νομοθεσία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την προκήρυξη των θέσεων μελών ΔΕΠ.

Αυτό και μόνο αποτελεί τρανή απόδειξη των προθέσεών της να ‘τελειώσει’ το δημόσιο πανεπιστήμιο».

Καταλήγοντας, καλεί «την κυβέρνηση να σταματήσει να παρανομεί και να επαναφέρει άμεσα τα πανεπιστήμια της χώρας στο μέσο επίπεδο των ευρωπαϊκών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να αφήσει τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα ότι δήθεν τα πανεπιστήμια θα βελτιωθούν μέσα από τον ανταγωνισμό τους με τις εκπαιδευτικές επιχειρήσεις, αμφίβολης ποιότητας σπουδών και μηδενικής έρευνας, που επιδιώκει να ιδρύσει για να ικανοποιήσει τους επιχειρηματίες χορηγούς της».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.