ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Κ.Ζαχαριάδης: «Αν ο Στέφανος Κασσελάκης νιώθει “κενό εμπιστοσύνης” οφείλει να πάει σε εκλογές»

«Δεν υπάρχουν στρατόπεδα στο κόμμα, δεν βλέπω ως αντίπαλο τον Σ.Κασσελάκη»

Κ.Ζαχαριάδης: «Αν ο Στέφανος Κασσελάκης νιώθει “κενό εμπιστοσύνης” οφείλει να πάει σε εκλογές»

Ο Κώστας Ζαχαριάδης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Κυριακής (25/2), μίλησε για τις δραματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου οδεύει σε νέο γύρο εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη αρχηγού, και τόνισε πως «αν ο Στέφανος Κασσελάκης νιώθει “κενό εμπιστοσύνης”, οφείλει να πάει σε εκλογές».

Ωστόσο, ο ίδιος σημείωσε: «Δεν υπάρχουν στρατόπεδα στο κόμμα, δεν βλέπω ως αντίπαλο τον Στέφανο Κασσελάκη».

Συγκεκριμένα, σε σχετική συνέντευξή του στην εκπομπή «Στούντιο με θέα» του ΑΝΤ1, ο Κώστας Ζαχαριάδης ανέφερε:

«Δεν υπάρχουν στρατόπεδα στο κόμμα. Ούτε υποστηρικτές. Εγώ έχω μια καλή σχέση με την Όλγα Γεροβασίλη, αλλά δεν θέλω να πολεμήσω τον κ. Κασσελάκη. Δεν τον βλέπω ως αντίπαλο.

Το γεγονός ότι το συνέδριο γίνεται σε γήπεδο, δεν σημαίνει ότι είναι αρένα! Πρέπει να έχουμε μια άνετη εκλογική διαδικασία. Δεν με εκφράζει το γιουχάρισμα. Και στο προηγούμενο συνέδριο, με τον Αλέξη Τσίπρα, υπήρξαν γιουχαρίσματα, από αυτούς που στην πορεία έφυγαν».

Επίσης, ο ίδιος πρόσθεσε: «Όταν ψηφίσαμε τον πρόεδρό μας τον Σεπτέμβριο, δεν τον ψηφίσαμε μέχρι τις ευρωεκλογές, αλλά για μια πλήρη θητεία. Κάθε ημέρα κρινόμαστε όλοι. Δεν υπάρχει λευκή επιταγή για κανέναν. Εγώ δεν είπα ότι στις ευρωεκλογές θα είμαστε πρώτοι. Ένα ποσοστό κοντά στις εθνικές εκλογές είναι ρεαλιστικός στόχος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πετύχει ένα ποσοστό κοντά στις εθνικές εκλογές. Η Νέα Δημοκρατία εάν χάσει 13 μονάδες και πέσει στο 30% δεν θα έχει θέμα; Ο κ. Ανδρουλάκης εάν πέσει, δεν θα έχει θέμα; Όλοι κρινόμαστε. Εγώ δεν είμαι με πρόσωπα, αλλά με πολιτικές.

Εγώ θέλω να ακούσω από τον κ. Κασσελάκη την πολιτική που θα ακολουθήσουμε, τι δεν έκανε αυτούς τους πέντε μήνες. Το ίδιο και από την κ. Γεροβασίλη. […] Είναι αβάσιμο ότι θα υπάρξει διάσπαση! Κασσελάκης και Γεροβασίλη έχουν δηλώσει ότι θα μείνουν στο κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος».

Τέλος, όσον αφορά στην παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, πριν από την έναρξη του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας Ζαχαριάδης είπε:

«Το κόμμα έχει ανεξίτηλα τη σφραγίδα του Αλέξη Τσίπρα. Αυτό το κόμμα δεν είναι ούτε του Κωνσταντόπουλου, ούτε του Αλαβάνου, ούτε του Τσίπρα, ούτε του Κασσελάκη, ούτε του επόμενου. Το κόμμα είναι όλων μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δήλωση του κ.Τσίπρα ήταν καθαρή. Ήταν κατηγορηματικός στην επιστολή του. Πολιτικά έχει έναν τεράστιο ορίζοντα μπροστά του. Εάν ο ίδιος πάρει κάποια απόφαση στο ορατό ή αόρατο μέλλον, το συζητάμε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.