ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Καρφί» Α.Τσίπρα για τη Νέα Αριστερά: «Τουλάχιστον στην Ιταλία ασχολούνται περισσότερο με τη Τ.Μελόνι…»

«Παρά με τον να ανταλλάσσουν φίλια πυρά»

«Καρφί» Α.Τσίπρα για τη Νέα Αριστερά: «Τουλάχιστον στην Ιταλία ασχολούνται περισσότερο με τη Τ.Μελόνι…»

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Αριστεράς (Sinistra Italiana), Νίκολα Φρατογιάνι και την Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος (Partido Democratico), Έλλη Σλάιν και στο μήνυμά του άφησε «καρφιά» για τη Νέα Αριστερά και τη διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο των συναντήσεων, στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης, έγραψε με… νόημα ότι «το θετικό για τις πολλαπλές μορφές της αριστεράς και των προοδευτικών κομμάτων στη γειτονική Ιταλία είναι ότι τουλάχιστον ασχολούνται περισσότερο με τη Μελόνι, παρά με το να ανταλλάσσουν φίλια πυρά. Συζητάνε μεταξύ τους και βρίσκονται μαζί στις ίδιες διαδηλώσεις» σχολίασε με νόημα ο κ. Τσίπρας, υπενθυμίζοντας παράλληλα πως η «μια νέα πληθυντική ταυτότητα για την ευρωπαϊκή αριστερά» διαμορφώθηκε στη Γένοβα και τη Φλωρεντία.

Οι παραπάνω αναφορές έχουν ασφαλώς αποδέκτες τους αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ενδεχομένως και τη νέα ηγεσία του κόμματος που επιδίωξε τη διάσπαση.

Θυμίζουμε πως το Σαββατοκύριακο σε άλλη ανάρτησή του από την Ιταλία ο κ. Τσίπρας είχε γράψει πως «η πολυδιάσπαση και ο πολυκερματισμός των προοδευτικών δυνάμεων ανοίγουν το δρόμο για την εδραίωση των συντηρητικών δυνάμεων στη διακυβέρνηση, αλλά και για την εδραίωση της ηγεμονίας των ιδεών της Ακροδεξιάς στις ευρωπαϊκές κοινωνίες».


Στην αναφορά αυτή ο Αλέξης Χαρίτσης, πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που έφτιαξαν οι 11 αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ βουλευτές, είχε απαντήσει λέγοντας πως  «δεν κάνουμε τη χάρη σε κανέναν Μητσοτάκη, εμείς αυτό το οποίο κάνουμε είναι να σηκώνουμε το γάντι της ιδεολογικής και πολιτικής αντιπαράθεσης με τη Δεξιά η οποία επιχειρεί να κυριαρχήσει στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και αυτό μπορεί και πρέπει να γίνει με πολιτικούς όρους. Δεν γίνεται με προγραμματικές παλινωδίες, δεν γίνεται με μια πολιτική της ατάκας και του συνθήματος».

Ένας άλλος από τους αποχωρήσαντες, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος υπήρξε και στενός συνεργάτης του Τσίπρα εκτίμησε πως οι παρεμβάσεις του πρώην πρωθυπουργού αφορούν και τη νέα ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, που επιδίωξε στην πραγματικότητα τη διάσπαση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.