Σε εξέλιξη βρίσκεται ο «αγώνας δρόμου» μεταξύ Ε.Αχτσιόγλου και Ρ.Δούρου, για την πρωτιά στους ψήφους.

Πραγματικό «ντέρμπι» ανάμεσα σε Έφη Αχτσιόγλου και Ρένα Δούρου με στόχο την πρωτιά στις ψήφους για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Επτά τμήματα θα κρίνουν τα πάντα. Πάνω από 150.000 πολίτες ψήφισαν Αλέξη Τσίπρα.

Μέχρι χθες το βράδυ, η Έφη Αχτσιόγλου ήταν πρώτη σε ψήφους στην Αττική μετά τις εσωκομματικές εκλογές για τη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Νωρίς το πρωί της Τρίτης (17.05.2022), υπήρξαν αναφορές πως η Ρένα Δούρου έκανε… προσπέραση.

Ωστόσο πλέον δίνεται μεγάλη μάχη, ψήφο με ψήφο και απομένουν επτά εκλογικά τμήματα, τα οποία θα κρίνουν ποια από τις Έφη Αχτσιόγου και Ρένα Δούρου θα κόψει πρώτη το νήμα.

Η ουσία, πάντως, δεν αλλάζει, αφού η νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι… προεδρική. Στην πρώτη 10αδα βρίσκονται έξι στελέχη από τον στενό πυρήνα συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα (Νίκος Παππάς, Χρήστος Σπίρτζης, Ρένα Δούρου, Κώστας Ζαχαριάδης, Μαριλίζα  Ξενογιαννακοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης.

Οι προεδρικοί ελέγχουν την ΚΕ αφού, όπως υποστηρίζουν, η δύναμη τους θα φτάσει περίπου στα 180 μέλη στα 300 της Επιτροπής, ενώ η «Ομπρέλα» θα έχει περίπου 80 (45 στην Αττική και 35 στην περιφέρεια). Οι υπόλοιποι 40 είναι ανεξάρτητοι.

Τα οριστικά αποτελέσματα για πρόεδρο:

Στο μεταξύ, σήμερα δόθηκαν στη δημοσιότητα και τα επίσημα οριστικά στοιχεία από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, μετά και την ενσωμάτωση όλων των ανά την επικράτεια εκλογικών τμημάτων.Το σύνολο των ψηφισάντων για την εκλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται σε 152.193.

Υπέρ της εκλογής του προέδρου ψήφισαν 150.853. Ο αριθμός των λευκών ήταν 989. Ο αριθμός των άκυρων ήταν 351.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!