Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους ευρωβουλευτές να ενταχθούν στον σχεδιασμό των εξορμήσεων

Κατά την παρουσία του στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της προπαρασκευαστικής Συνόδου του PES, ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ευκαιρία να συνεδριάσει την ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Το βασικό θέμα της συνάντησης ήταν οι πολιτικές εξελίξεις, η στρατηγική του κόμματος προς τις επερχόμενες εκλογές, καθώς και η συμβολή των ευρωβουλευτών στην εκλογική μάχη, σύμφωνα με κομματικές πηγές.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τους Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πέραν των καθηκόντων τους στις Βρυξέλλες, να ενταχθούν στο σχεδιασμό των εξορμήσεων και των εκδηλώσεων ανά την Ελλάδα, καθώς και μεγαλύτερη παρουσία τους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ιδιαίτερα κατά την εκλογική περίοδο, όπου δε θα έχουν περιορισμό εμφανίσεων αφού δε θα είναι υποψήφιοι.

Στη δίωρη συνεδρίαση βέβαια η κουβέντα δεν έμεινε μόνο στις εγχώριες πολιτικές εξελίξεις αλλά επεκτάθηκε και στις διεθνείς και ευρωπαϊκές, σε συνέχεια της ρωσικής επέμβασης στην Ουκρανία.

Οι έξι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ενημέρωσαν τον κ. Τσίπρα για τη δραστηριοποίησή τους στο πλαίσιο της ευρωομάδας της αριστεράς και τη συνεργασία τους με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις στο ευρωκοινοβούλιο σε σειρά τομέων, όπως:

– η αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας και της ευρωπαϊκής οικονομικής αρχιτεκτονικής,

– η προάσπιση του κράτους δικαίου, της ελευθερίας των ΜΜΕ και των κοινωνικών δικαιωμάτων,

– το προσφυγικό και ο αγώνας για ένα δίκαιο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου,

– η πράσινη και ψηφιακή ατζέντα,

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

– η ανάδειξη της τουρκικής επιθετικότητας, η προάσπιση του διεθνούς δικαίου και η ενίσχυση της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας.