ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Ν.Παππάς: «Η πολιτική της ΝΔ υπολείπεται των αναγκών – Οι ιδιοκτήτες ακινήτων παραμένουν απροστάτευτοι»

«Έρχονται 250.000 πλειστηριασμοί ως το 2026»

Ν.Παππάς: «Η πολιτική της ΝΔ υπολείπεται των αναγκών – Οι ιδιοκτήτες ακινήτων παραμένουν απροστάτευτοι»

Ο κοινοβουλευτικος εκπρόσωπος και τομεαρχης Οικονομικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, μιλώντας στο συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ, τόνισε μεταξύ άλλων πως «η πολιτική της ΝΔ υπολείπεται των αναγκών. Η ακίνητη περιουσία και οι ιδιοκτήτες παραμένουν απροστάτευτοι».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «σαν να μην εξελίσσεται η μεγαλύτερη και βιαιότερη αναδιανομή ακίνητης περιουσίας, με απροστάτευτη την α’ κατοικία και 250.000 πλειστηριασμούς να έρχονται ως το 2026».

Όπως επισήμανε:

«Ο κ. Χατζηδάκης τάζει και ξανατάζει (τα ίδια) μέτρα, σαν να μην έχει μπει η Ν.Δ. στον πέμπτο χρόνο διακυβέρνησής της.

Σαν να μην εξελίσσεται η μεγαλύτερη και βιαιότερη αναδιανομή ακίνητης περιουσίας, με απροστάτευτη την α’ κατοικία και 250.000 πλειστηριασμούς να έρχονται ως το 2026.

Η έκπτωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% για ασφαλισμένα ακίνητα είναι νομοθετημένο μέτρο, ευνοεί, κυρίως, τις μεγάλες περιουσίες και ομολογεί την κυβερνητική αδυναμία να προστατευτεί η περιουσία από φυσικά φαινόμενα.

Το Πρόγραμμα “Ανακαινίζω – Νοικιάζω” έχει καθυστερήσει δραματικά (αναμενόταν αρχές του 2023) και ο προϋπολογισμός του κρίνεται ανεπαρκής.

Η αναστολή του ΦΠΑ στις νέες οικοδομές δεν εξισορροπεί την εκτόξευση του κόστους κατασκευής, άρα και απόκτησης ακινήτου από μια κοινωνία που τρώει από τα έτοιμα.

Το μέτρο της Golden Visa χρειάζεται επανεξέταση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πολιτική της Ν.Δ. υπολείπεται των αναγκών. Η ακίνητη περιουσία και οι ιδιοκτήτες παραμένουν απροστάτευτοι».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.