ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ν.Παππάς: «Πολιτικό Μάρκετινγκ της ΝΔ στο μεταναστευτικό»

«Ήρθατε σε σύγκρουση με την πραγματικότητα»

Ν.Παππάς: «Πολιτικό Μάρκετινγκ της ΝΔ στο μεταναστευτικό»

Ο Νίκος Παππάς κατά τη σημερινή του ομιλία στην Ολομέλεια τοποθετήθηκε σχετικά με τον προϋπλογισμό αλλά και την τροπολογία Καιρίδη.

Με αφορμή την τροπολογία Καιρίδη, είπε προς τη Ν.Δ.: «Ήρθατε σε σύγκρουση με την πραγματικότητα και κινδυνεύετε με πολιτικό ακρωτηριασμό».

Έχοντας περιγράψει λίγο νωρίτερα ότι «στα ζητήματα τα εθνικά και τα μεταναστευτικά η δεξιά κάνει πολιτικό μάρκετινγκ. Δεν έχει πολιτική.

Τα χρησιμοποιεί στα πλαίσια μιας επικοινωνιακής πολιτικής, μίας στόχευσης διέγερσης πολύ ταπεινών ενστίκτων.

Θέλετε να πείσετε τους ανθρώπους, στους οποίους οι πολιτικές σας προκαλούν πόνο, ότι για τον πόνο δεν φταίτε εσείς αλλά ο κατατρεγμένος της διπλανής χώρας ή ο φτωχός της διπλανής  πόρτας».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του τόνισε: «Κάνετε τα πάντα για να διευρύνετε και να πολλαπλασιάσετε τις ανισότητες που προκύπτουν από την ακρίβεια, από την κρίση στη στέγη, από την κρίση στο χρέος.

Η χώρα χρειάζεται μία μεγάλη προοδευτική στροφή και αυτή την υπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με το πρόγραμμα του, που δεν διχάζει αλλά ενώνει δυνάμεις από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο.

Για έναν συντελεστή προοδευτικό, κλιμακωτό, ενιαίο για όλα τα εισοδήματα, για έναν προοδευτικό συντελεστή για τις επιχειρήσεις, για μια ανάπτυξη που αφορά τους πάντες, για τον στόχο μίας νέας συλλογικής ευημερίας».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επεσήμανε ότι το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο «ούτε απάντησε ούτε δεσμεύτηκε σε βελτιώσεις» σε μια σειρά από ζητήματα, όπως για το ότι «η χώρα έκανε, την περασμένη χρονιά, ρεκόρ 27ετίας στην είσπραξη φόρων ως ποσοστό του ΑΕΠ, καθώς ανήλθε στο 29%, ενώ αν προσθέσουμε και τις ασφαλιστικές εισφορές πάμε στο 43%», για το ότι «οι έμμεσοι φόροι προσεγγίζουν τα 2/3 των εισπράξεων της συνολικής φορολόγησης» και για το ότι «οι εισπράξεις από ΦΠΑ έχουν αυξηθεί κατά 7 δισ. ευρώ μετά το 2021, κατά 40% δηλαδή».

Σε ό,τι αφορά στον μέσο μισθό, ο τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική  Συμμαχία σημείωσε ότι «δεν είναι τόσο ότι η υπόσχεσή σας περί αύξησής του προσκρούει σε όσα προβλέπει η Κομισιόν, είναι κυρίως ότι δεν χάνετε ευκαιρία να φέρνετε ρυθμίσεις οι οποίες συμπιέζουν τους μισθούς προς τα κάτω».

Εξήγησε, αμέσως μετά, πως «δεν παραλείψατε στο φορολογικό νομοσχέδιο, όπου αποκαλύπτεται το τερατώδες ψέμα σας ότι δεν θα φορολογήσετε τη μεσαία τάξη, να φέρετε μία ρύθμιση που μετατρέπει τους ιδιοκτήτες των μικρών  και μεσαίων επιχειρήσεων σε συμπιεστές μισθών.

Αφού τους λέτε ότι “αν αυξήσεις τον μισθό του εργαζόμενου, θα σου αυξήσω το τεκμήριο και τον φόρο”. Αυτή είναι η απάνθρωπη κοινωνική μηχανική που νομοθετήσατε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.