ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

New York Times για Σ.Κασσελάκη: «Από το Μαϊάμι σελέμπριτι στην Ελλάδα – Θυμίζει σταρ του κινηματογράφου»

Στο δημοσίευμα της εφημερίδα περιγράφεται η «ραγδαία άνοδος του πρώτου ανοιχτά ομοφυλόφιλου αρχηγού κόμματος στην Ελλάδα» και πώς έχει διχάσει τον ΣΥΡΙΖΑ η ηγεσία του

New York Times για Σ.Κασσελάκη: «Από το Μαϊάμι σελέμπριτι στην Ελλάδα – Θυμίζει σταρ του κινηματογράφου»

Οι New York Times δημοσίευσαν εχθές, μια μέρα πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ένα εκτενές αφιέρωμα στον Στέφανο Κασσελάκη.

Στο άρθρο που φέρει την υπογραφή της Ελληνίδας ανταποκρίτριας Νίκης Κατσαντώνη, παρουσιάζεται η «ραγδαία άνοδος του Στέφανου Κασσελάκη, πρώην trader της Goldman Sachs και πρώτου ανοιχτά ομοφυλόφιλου αρχηγού κόμματος στην Ελλάδα, η οποία έχει καθηλώσει το έθνος», ενώ γίνεται και εκτενής αναφορά στις αναταράξεις που έχει προκαλέσει στον ΣΥΡΙΖΑ η ηγεσία του.

«Ο Στέφανος Κασελάκης ήταν σχεδόν άγνωστος στην Ελλάδα μόλις πριν από έξι μήνες, όταν ήταν απλώς ένας υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, χωρίς πολλές πιθανότητες να εκλεγεί» αναφέρει το δημοσίευμα, επισημαίνοντας ότι πλέον αποτελεί βασικό θέμα συζήτησης για τους Έλληνες, μετά από την αλματώδη άνοδό του που τροφοδοτήθηκε από την πετυχημένη καμπάνια του στα social media, αλλά εξαιτίας της εμφάνισής του που θυμίζει σταρ του κινηματογράφου.

Ο σημερινός ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ «ουσιαστικά εμφανίστηκε από το πουθενά για να νικήσει μια πρώην υπουργό στην κούρσα για το κορυφαίο αξίωμα στον ΣΥΡΙΖΑ πριν από ένα μήνα», συνεχίζει το δημοσίευμα, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η ηγεσία του έχει θέσει το κόμμα του σε περιδίνηση και «αναμένεται να οδηγήσει σε διάσπαση μιας σημαίνουσας παράταξης κατά την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος αυτό το Σαββατοκύριακο». «Έχει επίσης σηματοδοτήσει μια αναδιοργάνωση της αριστεράς στην Ελλάδα αλλά και, σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές, μια αλλαγή στο ύφος της πολιτικής της χώρας, ώστε να βασίζεται περισσότερο στο φαίνεσθαι και λιγότερο στην ουσία», αναφέρει το άρθρο.

«Ο 35χρονος πρώην trader της Goldman Sachs ανέλαβε την ηγεσία ενός κόμματος που, μόλις μια δεκαετία πριν, κατηγορούσε το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα για την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Κασελάκης έζησε για 20 χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες, μεταξύ άλλων στο Μαϊάμι και τη Νέα Υόρκη, προτού ασχοληθεί με την πολιτική στην πατρίδα του. Είναι ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος ηγέτης κόμματος στην Ελλάδα και πρόσφατα παντρεύτηκε τον επί χρόνια σύντροφό του, Τάιλερ ΜακΜπεθ, έναν Αμερικανό νοσηλευτή, στο Μπρούκλιν, ενώ παράλληλα ασκεί πιέσεις για τη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων στην Ελλάδα».

Στο δημοσίευμα περιγράφεται το μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνουν τα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια για τον Στέφανο Κασσελάκη, «καλύπτοντας τις εξορμήσεις του στο γυμναστήριο με τον σύντροφό του και τις βόλτες του ζευγαριού με τον σκύλο τους, τον Φάρλι, όσο και τις πολιτικές ομιλίες του. «Ωστόσο η εμμονή με την προσωπική ζωή του κ. Κασσελάκη έχει ενοχλήσει ορισμένα στελέχη του κόμματός του» σημειώνει η αρθρογράφος, κάνοντας αναφορά στις πρόσφατες αποχωρήσεις στελεχών υψηλού προφίλ από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τη δημοσιοποίηση ενός κειμένου με τις υπογραφές 1.300 μελών του κόμματος που κατηγορεί τον κ. Κασσελάκη για «εκφοβισμό και θράσος» επειδή προσπαθεί να εκδιώξει τους επικριτές του και να απομακρύνει το κόμμα από την αριστερά.

«Άλλα εξέχοντα μέλη έκαναν λόγο για “κατάσταση έκτακτης ανάγκης” και “τοξικό κλίμα” στο κόμμα πριν από τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής αυτό το Σαββατοκύριακο».

«Ο Σ.Κασσελάκης έχει υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι στις κατηγορίες για αλαζονεία, λέγοντας από την αρχή ότι ο κόσμος τον έφτασε εκεί που βρίσκεται. “Δεν είμαι ένα φαινόμενο – είμαι η φωνή μιας κοινωνίας”, δήλωσε μετά τη νίκη του στα τέλη Σεπτεμβρίου».

Το δημοσίευμα κάνει ειδική αναφορά στον σεξουαλικό προσανατολισμό του Σ.Κασσελάκη, που έχει γίνει θέμα συζήτησης «σε μια κοινωνία που παραμένει μία από τις πιο κοινωνικά συντηρητικές της Ευρώπης». «Ανέφερε ότι κατακλύστηκε από μηνύματα μίσους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, και η έκφραση της επιθυμίας του να αποκτήσει δύο γιους μέσω παρένθετης μητρότητας προκάλεσε σάλο, συμπεριλαμβανομένου ενός ομοφοβικού παραληρήματος από έναν εξέχοντα δήμαρχο, το οποίο αποτελεί τώρα αντικείμενο έρευνας από τον Άρειο Πάγο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Παρ’ όλη την έκθεση στα ΜΜΕ, πολλοί εξακολουθούν να αναρωτιούνται τι πρεσβεύει, μπερδεμένοι από το τραπεζικό του υπόβαθρο και το γεγονός ότι υποστηρίζεται τόσο από στενούς συνεργάτες του προκατόχου του όσο και από δυσαρεστημένους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ που επιθυμούν την αλλαγή» συμπληρώνει η αρθρογράφος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.