ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Καθαρίζουν» με συνοπτικές διαδικασίες τον Σ.Κασσελάκη: Ο Γ.Τσίπρας έθεσε θέμα απομάκρυνσής του προ των ευρωεκλογών!

Ο εξάδελφος του Α.Τσίπρα ήταν εκ των βασικών υποστηρικτών της υποψηφιότητας του Σ.Κασσελάκη

«Καθαρίζουν» με συνοπτικές διαδικασίες τον Σ.Κασσελάκη: Ο Γ.Τσίπρας έθεσε θέμα απομάκρυνσής του προ των ευρωεκλογών!

Ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης νωρίτερα έθεσε θέμα ηγεσίας στο κόμμα, αναφέροντας για τον Στέφανο Κασσελάκη πως «αν δεν υπάρξει συνεννόηση μαζί του, να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο που θα συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά για να πάμε στις Ευρωεκλογές».

Σημειώνεται πως ο εξάδελφος του Α.Τσίπρα ήταν εκ των βασικών υποστηρικτών της υποψηφιότητας του Σ.Κασσελάκη.

Είναι σαφές πως ο Γ.Τσίπρας εκφράζει και τον πρώην πρωθυπουργό Α.Τσίπρα, ο οποίος έχει αποστασιοποιηθεί από το νυν πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και αρκετούς μήνες.

Για το γεγονός ότι τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος αποφάσισαν χτες να δώσουν την ευκαιρία στον Στέφανο Κασσελάκη να συμμετάσχει εκ του σύνεγγυς σε νέα συνεδρίαση, ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις σχετικά με τις διαδικασίες, αλλά και το μέλος του κόμματος σχολίασε:

«Δεν ξέρω αν θα το ξημερώσουμε, ελπίζω με την παρουσία του προέδρου, δεν είναι ευχάριστα όλα αυτά που συμβαίνουν, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να υπάρχει, να υπάρξει και να προστατευτεί το κόμμα. Πρέπει να αποκατασταθεί μια πολιτική λειτουργία στον ΣΥΡΙΖΑ για να πάμε καλά για τις ευρωεκλογές».

Αναφορικά με την αδιαμαεσολάβητη επαφή με την κοινωνία, που υπήρξε «σημαία» του Στέφανου Κασσελάκη, ο κ. Γιώργος Τσίπρας σχολίασε: «Το αδιαμεσολάβητο δεν είναι κακό, όσο περισσότερη επαφή υπάρχει με την κοινωνία και τα μέλη είναι το καλύτερο για έναν ηγέτη. Αδιαμεσολάβητο όμως δεν σημαίνει “κάνω ό,τι θέλω”».

Τι είπε για τον Σ.Κασσελάκη

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει στήριξη στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη, ο Γιώργος Τσίπρας σχολίασε αρχικά:

«Από τότε που οι πρώην σύντροφοι αποχώρησαν, δεν υπήρξε καμία αμφισβήτηση του προέδρου ποτέ, υπήρξε διάθεση στήριξης της νέας πορείας και μπορούμε να συνεχίσουμε, αρκεί να υπάρχει συνεννόηση. Εγώ δεν βλέπω καμία τέτοια διάθεση.

Ελπίζω ότι σήμερα ότι μπορεί να υπάρξει λύση, αυτή είναι η διάθεση όλων στην ΠΓ. Εγώ στήριξα τον Κασσελάκη μέχρι την εκλογή του, δεν ήμουν ποτέ μέρος ηγετικής ομάδας. Μετά, τον στήριξα, όπως οφείλαμε όλοι» και πρόσθεσε:

«Πρέπει να υπάρξει συνεννόηση για να πάμε συντεταγμένα μέχρι τις Ευρωεκλογές, χωρίς αιφνιδιασμούς, χωρίς “εγώ αποφασίζω”, όπως πρέπει να είναι η λειτουργία ενός κόμματος δημοκρατικής Αριστεράς, ελπίζω να υπάρξει λύση για μια καλύτερη προοπτική μέχρι τις Ευρωεκλογές».

Αναφορικά με το τι θα γίνει μετά τις Ευρωεκλογές, ο Γ.Τσίπρας σχολίασε:

«Για μετά το ξανασυζητάμε. Όλα επιτρέπονται, επιτρέπεται κάθε συζήτηση, είμαστε δημοκρατικό κόμμα. Πρέπει να εξασφαλίσουμε την πολιτική λειτουργία μέχρι τις Ευρωεκλογές.

Αν εξασφαλιστεί και έχουμε καλό αποτέλεσμα, μπορεί να μη χρειαστεί να αλλάξουμε ηγεσία. Το καλό αποτέλεσμα το μίνιμουμ είναι η δεύτερη θέση».

Ζήτημα αμφισβήτησης ακόμα και ενόψει Ευρωεκλογών

Για το αν θα έπρεπε ο ΣΥΡΙΖΑ να πάει στις Ευρωεκλογές με μία συλλογική ηγεσία, ο Γ. Τσίπρας ήταν κάθετα αρνητικός, αλλά όχι αρνητικός και με το ενδεχόμενο να αλλάξει πρόεδρος μέχρι τις κάλπες:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Όχι, θα πρέπει να υπάρξει ένας πρέπει να είναι ο Κασσελάκης μέχρι τις Ευρωεκλογές, αν δεν υπάρξει συνεννόηση, να υπάρξει ένας άνθρωπος που θα συγκεντρώνει τη συναίνεση όλων μας, ομόφωνα, να προχωρήσουμε μέχρι τις Ευρωεκλογές».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.