ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ο Μ.Σχοινάς επιβεβαίωσε στον Σ.Κασσελάκη την μετατροπή της Ελλάδας σε χώρο υποδοχής Παλαιστινίων – Τι του ζητήθηκε

«Η αλληλεγγύη στην φιλοξενία προσφύγων πρέπει να είναι υποχρεωτική», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Μ.Σχοινάς επιβεβαίωσε στον Σ.Κασσελάκη την μετατροπή της Ελλάδας σε χώρο υποδοχής Παλαιστινίων – Τι του ζητήθηκε

Επιβεβαιώνεται από μια ακόμη επίσημη πλευρά η αποκάλυψη του pronews.gr περί μετατροπής της Ελλάδας σε χώρο υποδοχής Παλαιστινίων προσφύγων, καθώς περί αυτού συζήτησαν σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά.

Χωρίς να χρησιμοποιούνται εκφράσεις όπως «θαλάσσιος ανθρωπιστικός διάδρομος από την Λωρίδα της Γάζας», οι δύο άνδρες μίλησαν ανοιχτά για την αναμενόμενη μετατροπή της Ελλάδας σε χώρο υποδοχής Παλαιστινίων και τη δημιουργία εγκαταστάσεων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του τόνισε ότι ειδικά σε περίοδο κρίσης, η αλληλεγγύη στην φιλοξενία προσφύγων πρέπει να είναι υποχρεωτική για τα κράτη-μέλη και να βασίζεται σε σημαντικό αριθμό ετήσιων μετεγκαταστάσεων, αλλιώς δεν έχει αξία για τις χώρες πρώτης υποδοχής.

Πρέπει να κατοχυρώνονται νόμιμες και ασφαλείς οδοί με δίκαιη κατανομή στις χώρες ΕΕ,  όπως και ένας αποτελεσματικός ευρωπαϊκός μηχανισμός επιστροφών για όσους δεν δικαιούνται άσυλο.

Οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε ότι η νέα Συμφωνία πρέπει να προσανατολίζεται στην αντιμετώπιση των δικτύων διακινητών αλλά, κυρίως, στην προστασία των συνόρων με σεβασμό του διεθνούς δικαίου από τα κράτη μέλη, ώστε να μην επαναληφθούν εικόνες όπως αυτές στην Λαμπεντούζα, στην Πύλο και στο Φαρμακονήσι.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ τόνισε ότι στην ανωτέρω κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί και ο διάλογος για την αναθεώρηση της Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας.

«Με χαρά υποδέχθηκα στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Στέφανο Κασσελάκη στην πρώτη του επίσκεψη στις Βρυξέλλες. Συζήτηση για τις τρέχουσες ευρωπαϊκές εξελίξεις και για την ανάγκη μιας συνολικής, συνεκτικής ευρωπαϊκής πολιτικής για την μετανάστευση και το άσυλο» ανέφερε από την πλευρά του ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.