ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Ομπρέλα» για τη διαγραφή του Σ.Τζουμάκα: «Ο Σ.Κασσελάκης πρέπει να διαβάσει το καταστατικό»

Πυρά και από την «Ομπρέλα» στον Σ.Κασσελάκη για τη διαγραφή του Σ.Τζουμάκα

«Ομπρέλα» για τη διαγραφή του Σ.Τζουμάκα: «Ο Σ.Κασσελάκης πρέπει να διαβάσει το καταστατικό»

Τα στελέχη της «Ομπρέλας» σχολίασαν την διαγραφή του Στέφανου Τζουμάκα από τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «ο Κασσελάκης για μια ακόμη φορά ακολουθεί την αντίστροφη φορά των πραγμάτων σε σχέση με τα όσα προβλέπει το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ».

Κορυφαίο στέλεχος της εσωκομματικής αντιπολίτευσης σχολιάζοντας τις νέες πρωτοβουλίες του Κασσελάκη και πάλι μέσω των social media σημείωνε ότι «του συστήνουμε να διαβάσει το καταστατικό» και μάλιστα με αρκετή δόση ειρωνείας και για όσους τον συμβουλεύουν.

Μάλιστα σχολιάζουν δηκτικά ότι διαδικασία με τη οποία έθεσε τα πράγματα ο Κασσελάκης στη δήλωση της διαγραφής Τζουμάκα δεν υφίσταται και ότι δεν μπορεί ο ίδιος να τον παραπέμψει «στην επιτροπή δεοντολογίας για τα περαιτέρω».

Ουσιαστικά ο Κασσελάκης και οι νεοπροεδρικοί θα πρέπει να περάσουν για δεύτερη φορά τη βάσανο ενός κορυφαίου κομματικού οργάνου καθώς το καταστατικό ορίζει ότι η πρόταση διαγραφής ενός μέλους πρέπει να ληφθεί από το όργανο στο οποίο ανήκει και εν προκειμένω αυτό θα είναι είτε μια νέα Πολιτική Γραμματεία είτε η επόμενη Κεντρική Επιτροπή των οποίων είναι μέλος ο Τζουμάκας.

Αν εγκριθεί η πρόταση του προέδρου τότε το θέμα παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας (Πειθαρχικό) η οποία θα πρέπει να αποφασίσει ομόφωνα τη διαγραφή του. Το πειθαρχικό αριθμεί 15 μέλη με πρόεδρο της τον Κοτσακά και την αναλογία πρώην προεδρικών και Ομπρέλας να είναι 72-25.

Η εισήγηση του Πειθαρχικού θα επιστρέψει στο όργανο που ανήκει οΤζουμάκας για να επικυρωθεί πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνουν δυο συνολικά συνεδριάσεις όπου το θέμα θα βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη.

Το ζήτημα ωστόσο που θέτουν έμπειρα κομματικά στελέχη είναι αν ο Κασσελάκης μέσα στην αποφασιστικότητα του έχει σκεφτεί αν μια συζήτηση γύρω από τον αν ο Τζουμάκας όντως μίλησε για το ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα «ολιγαρχικό» και «διαπλεκόμενο» ή αν αναφέρθηκε προσωπικά στο νέο πρόεδρο του κόμματος.

Από την πλευρά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης τονίζουν ότι μια τέτοια συζήτηση θέλει «γενναιότητα» για να γίνει σε επίπεδο οργάνων καθώς εκεί μπορεί να ειπωθούν πολύ περισσότερα από όσα λέγονται στα στο δημόσιο διάλογο και μάλιστα με τη θεσμική κάλυψη της εσωτερικής συζήτησης στα όργανα…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ας την κάνει αυτή τη συζήτηση αν τολμάει» σχολίαζε στέλεχος πρώτης γραμμής με νόημα προμηνύοντας μια νέα ακόμη πιο σκληρή σύγκρουση με τον νέο πρόεδρο και το περιβάλλον του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.