ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν κερδίσαμε εμείς στη Ροδόπη αλλά το τουρκικό προξενείο» – Η αντίδραση της Κουμουνδρούρου

«Ακροδεξιά παιχνίδια με κυπατζίδικες διαρροές», υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν κερδίσαμε εμείς στη Ροδόπη αλλά το τουρκικό προξενείο» – Η αντίδραση της Κουμουνδρούρου

Πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι υπήρξε ανάμειξη του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, ώστε ο μουσουλμάνος βουλευτής Φερχάτ Οζγκιούρ να κερδίσει την έδρα για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη.

Μετά την ανάρτηση της Ελένης Λαφτσή, στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δήμου Κομοτηνής, που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ και είχε κάνει λόγο για «παρέμβαση» του τουρκικού προξενείου στα πολιτικά πράγματα στη Ροδόπη με αφορμή την εκλογή του Οζγκιούρ, τη σκυτάλη έλαβε για το ίδιο ζήτημα ο Θανάσης Καλογιαντσίδης, πρώην μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ροδόπης και πρώην αναπληρωτής συντονιστής της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Α’ Κομοτηνής.

Ο Θανάσης Καλογιαντσίδης, ο οποίος παραιτήθηκε, όπως είχε δηλώσει, από τη θέση του στον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο, καταγγέλλοντας, μεταξύ άλλων, «ανθρωποφαγίες, μηχανισμούς, εσωστρέφεια» και «παράδοση στο Προξενείο», είχε προβεί σε ανάρτηση την Κυριακή, στην οποία έκανε λόγο για επικράτηση στο νομό Ροδόπης του τουρκικού προξενείου, με τον Φερχάτ, σύμφωνα με τον ίδιο, να πριμοδοτείται «με συμπαγώς κατευθυνόμενη ψήφο», έναντι του συνυποψηφίου του στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Χαρίτου.

Σε σχέση πάντως με την κομματική ιδιότητα του Θανάση Καλογιαντσίδη, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αναφέρει πως αυτή είναι σε αναστολή από τον Δεκέμβριο για την αντικομματική του συμπεριφορά και δεν παραιτήθηκε όπως ο ίδιος αναφέρει.

Χαρακτήριζε, δε, «ψευδή και ανυπόστατα», τα όσα κατήγγειλε στην ανάρτησή του τότε για τη λειτουργία της κομματικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη.

Ο κ. Καλογιαντσίδης σε άλλη ανάρτηση στο Facebook εξαπέλυσε πυρά με στόχο τον Νίκο Φίλη για την εκλογή του Οζγκιούρ Φερχάτ, κάνοντας λόγο για «τουρκοτουρκική προεκλογική εκστρατεία» του εκλεγμένου με τον ΣΥΡΙΖΑ βουλευτή Ροδόπης, τον οποίο μάλιστα χαρακτήρισε «φίλα προσκείμενο» στο κόμμα του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, MHP.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ 

«Κάθε μέρα που περνάει ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την αλαζονεία με την οποία βλέπει όχι μόνο τους ψηφοφόρους της μουσουλμανικής μειονότητας, αλλά κάθε πολίτη που δεν τον ψήφισε» τονίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απαντώντας στον  Άκη Σκέρτσο.

«Αν ενδιαφερόταν για την αντιμετώπιση της επιρροής της Τουρκίας στη Θράκη θα είχε προχωρήσει τόσα χρόνια σε έστω ένα από τα βήματα τα οποία υποκριτικά (όπως φάνηκε) στήριξε η ΝΔ στη Διακομματική Επιτροπή του 2020» υπογραμμίζει ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταλήγει τονίζοντας ότι: «Αντ’ αυτού επιμένει για, ψηφοθηρικούς λόγους, να γυρίζει τον διάλογο για τη Θράκη σε σκοτεινές εποχές, να παίζει ακροδεξιά παιχνίδια με κυπατζίδικες διαρροές και να δημιουργεί ένταση επιχειρώντας να διχάσει τους πολίτες της περιοχής. Θα μας βρίσκει κάθε μέρα απέναντί του» .

Σημειώνεται ότι κατά την σημερινή (6/6) ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ εξαπέλυσε εκ νέου κατηγορίες εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, ισχυριζόμενος ότι οι δύο εκλεγμένοι βουλευτές του κόμματος στην κάλπη της 21ης Μαΐου, Φερχάτ Οζγκιούρ και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Ροδόπης και Ξάνθης αντιστοίχως, είναι «ενεργούμενα του τουρκικού προξενείου». Μάλιστα κάλεσε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να τους αποπέμψει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από πλευράς του σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «τη Ροδόπη υπήρξε όντως ανοιχτή παρέμβαση του τουρκικού προξενείου υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου. Και αυτό είναι πρόβλημα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακολούθησε ανακοίνωση στην οποία το εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ είχε ότι «η επιλογή υποψηφίων που υιοθετούν την πιο ακραία τουρκική προπαγάνδα, μιλούν ανοιχτά για τουρκική και όχι μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη και υποστηρίζονται εμφανώς από το τουρκικό προξενείο -όπως και ο κ. Ζεϊμπέκ που εξελέγη στην Ξάνθη- προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά για τα κριτήρια με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ υπηρετεί την κοινή εξωτερική πολιτική και άμυνα έναντι του τουρκικού αναθεωρητισμού».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.