ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Σ.Φάμελλος: «Ψηφοθηρικό το νομοσχέδιο για τους Αποδήμους»

«Η κυβέρνηση όμως, φέρνει το νομοσχέδιο εσπευσμένα, πρόχειρα, χωρίς καμία διάθεση για ευρεία συναίνεση»

Σ.Φάμελλος: «Ψηφοθηρικό το νομοσχέδιο για τους Αποδήμους»

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχέδιο αποδήμων έκανε λόγο για «ψηφοθηρικό το νομοσχέδιο».

Ο κ. Φάμελλος, είπε ότι το νομοσχέδιο που αφορά την ψήφο των αποδήμων, είναι «ψηφοθηρικό» διότι δεν βελτιώνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομογένεια και χρησιμοποιείται επικοινωνιακά.

«Η κυβέρνηση όμως, φέρνει το νομοσχέδιο εσπευσμένα, πρόχειρα, χωρίς καμία διάθεση για ευρεία συναίνεση, γιατί τώρα κρίνει ότι την συμφέρει η σύνθεση του κοινοβουλίου για να περάσει αυτό που επιθυμεί», σημείωσε ο κ. Φάμελλος.

Έκανε λόγο για γρήγορες διαδικασίες του νομοσχεδίου ενώ είπε ότι η υπουργός Εσωτερικών, με την πρόταση της λέει “take it or leave it”.

“Υπονομεύετε έτσι και καταστρατηγείτε τη συνταγματική πρόβλεψη και το πνεύμα του Συντάγματος» ανέφερε.

Ο κ. Φάμελλος, αναφέρθηκε και στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφο των αποδήμων λέγοντας, ότι πρέπει να βελτιωθεί η πρόσβαση και άσκηση του δικαιώματος ψήφου, να αλλάξουν οι προϋποθέσεις που το Σύνταγμα θέτει δυνητικά και να αξιοποιηθούν οι παρατηρήσεις του Συνηγόρου του Πολίτη, ώστε να να βελτιωθεί η εφαρμογή.

Επιπλέον, σημείωσε ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση για όσους εργάζονται εκτός της περιοχής που ψηφίζουν, ώστε να μπορούν να πάνε στις κάλπες.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε και στις πυρκαγιές, λέγοντας ότι κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι διαχειρίζεται επικοινωνιακά το δόγμα «εκκένωση-αποζημίωση» και να σταματήσει να ρίχνει με μπαλάκι τις ευθύνες.

Κάλεσε την κυβέρνηση, να ενεργοποιήσει την δημόσια πολιτική πρόληψη που είχε καταθέσει η κυβένρηση του ΣΥΡΙΖΑ το ‘19.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να ενισχυθεί η δασική υπηρεσία αλλά και η πυροσβεστική, καλύτερος συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων και εφαρμογή των πορισμάτων της επιστήμης όπως αυτό της επιτροπής Goldammer, που με συναίνεση δημιουργήθηκε μετά το Μάτι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.