ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Σ.Φάμελλος: «Στόχος σας να βάλετε οριστική “ταφόπλακα” στο ΕΣΥ – Το νομοσχέδιο είναι ο φτωχός και η μοίρα του»

«Είπατε ψέματα εν γνώσει σας στους Έλληνες πολίτες και τους οφείλετε το λιγότερο μία συγγνώμη»

Σ.Φάμελλος: «Στόχος σας να βάλετε οριστική “ταφόπλακα” στο ΕΣΥ – Το νομοσχέδιο είναι ο φτωχός και η μοίρα του»

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στη Βουλή έκανε λόγο για «οριστική ταφόπλακα» στο ΕΣΥ, αποκαλύπτοντας ότι στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης αναβλήθηκαν προγραμματισμένα χειρουργεία καρδιάς.

Ο Σ.Φάμελλος, παρουσίασε στην Ολομέλεια την δήλωση του πρωθυπουργού τον Φεβρουάριο ότι τα απογευματινά χειρουργεία θα είναι δωρεάν και επεσήμανε ότι σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχθηκε (στον ΑΝΤ1) ότι δεν έχει βρει τα λεφτά.

«Ισχυριζόσασταν ότι τα πρώτα 50.000 απογευματινά χειρουργεία θα είναι δωρεάν με χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης. Ωστόσο αργότερα παραδεχτήκατε ότι δεν έχετε συμφωνήσει με την Επιτροπή για τα απογευματινά χειρουργεία και το πρόγραμμα χρηματοδότησης από το Ταμείο βρίσκεται στον αέρα», ανέφερε ο Σ.Φάμελλος και συνέχισε:

«και είστε έκθετος και εσείς αλλά και προσωπικά ο Κ. Μητσοτάκης, καθώς και ο ίδιος εξήγγειλε τον Φεβρουάριο την αξιοποίηση πόρων ύψους 60 εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι πολίτες με το κόστος των επεμβάσεων».

Και σε σημερινή του συνέντευξη, με έκπληξη ακούσαμε ότι ΘΑ αναζητήσει χρηματοδοτικά εργαλεία για δωρεάν απογευματινά χειρουργεία».

«Όλα αποδείχθηκαν λόγια του αέρα. Ούτε την αίτηση δεν είχατε κάνει όταν το ανακοίνωσε ο Κ.Μητσοτάκης. Είπατε ψέματα εν γνώσει σας στους Έλληνες πολίτες και τους οφείλετε το λιγότερο μία συγγνώμη», πρόσθεσε.

«Το νομοσχέδιο είναι ο φτωχός και η μοίρα του», τόνισε στη Βουλή ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και απευθυνόμενος στον Άδωνι Γεωργιάδη υπογράμμισε: «τοποθετηθήκατε σε αυτή τη θέση από τον Κ.Μητσοτάκη με ένα συγκεκριμένο στόχο: να βάλετε οριστική “ταφόπλακα” στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Και να ιδιωτικοποιήσετε το σύστημα υγείας της χώρας μας. Ξέρουμε όμως ότι είστε απλά ο εκτελεστικός βραχίονας της πολιτικής του Κ. Μητσοτάκη, ένα από τα ακροδεξιά ετρέμ.

Αυτή τη φορά τη δόξα δεν σας την παίρνει ο Τόμσεν. Την ευθύνη την έχει απολύτως ο κατεδαφιστής και πολέμιος της δημόσιας υγείας και όλων των κοινωνικών αγαθών, δηλαδή της υγείας, της παιδείας και της πρόνοιας, ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης».

Προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταλήξει σε 3 βασικές προτάσεις για τις οικονομικές απολαβές:

1.Αυτοτελής φορολόγηση των τακτικών εφημεριών με ειδικό συντελεστή 20%

2.Αφορολόγητες οι πρόσθετες εφημερίες.

3.Αφορολόγητες οι εφημερίες με μετακίνηση για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών, καθώς και η ημερήσια αποζημίωση για την εκτός έδρας μετακίνηση.

Ο Σ. Φάμελλος είπε ότι η «ολοκληρωμένη πρόταση για την υγεία» του ΣΥΡΙΖΑ «ξεκινάει από τις προσλήψεις ανθρώπινου δυναμικού άμεσα, την αυτόματη προκήρυξη θέσεων λόγω συνταξιοδότησης, το διπλασιασμό του μισθού, την ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά όλων των υγειονομικών και τη μονιμοποίηση συμβασιούχων.

Που περιλαμβάνει το θεσμό του οικογενειακού γιατρού για όλους και την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) με δημιουργία 380 ΤΟΜΥ.

Με αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας, των νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ. Αλήθεια πως πάει αυτός ο φοβερός εκσυγχρονισμός με τους πυροσβέστες οδηγούς στο ΕΚΑΒ; Με διατήρηση της πρόσβασης στο ΕΣΥ σε ανασφάλιστους και ελεύθερους επαγγελματίες με οφειλές στον ΕΦΚΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με ενίσχυση του ΕΣΥ για την οδοντιατρική περίθαλψη, επανεκκίνηση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και ολιστική ενίσχυση του ΕΣΥ σε μεγάλης κοινωνικής και εθνικής σημασίας ακριτικές και νησιωτικές περιοχές μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.