ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Σ.Κασσελάκης: «Η απόφαση για αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα θέτει σε κίνδυνο τις Ένοπλες Δυνάμεις»

«Προτεραιότητα για τις Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να είναι η προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας»

Σ.Κασσελάκης: «Η απόφαση για αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα θέτει σε κίνδυνο τις Ένοπλες Δυνάμεις»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, εξέφρασε την αντίθεση του στην απόφαση της κυβέρνησης να αποστείλει στην Ερυθρά Θάλασσα μία φρεγάτα, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η απειλή των ανταρτών Χούτι, οι οποίοι εξαιτίας των επιθέσεων που έχουν «εξαπολύσει», οδήγησαν ναυτιλιακούς «κολοσσούς» να σταματήσουν τις διελεύσεις από τη Διώρυγα του Σουέζ.

Ολόκληρη η τοποθέτηση του Στέφανου Κασσελάκη:

«Η απόφαση της κυβέρνησης για αποστολή φρεγάτας στη ναυτική επιχείρηση “Prosperity Guardian” στην Ερυθρά Θάλασσα, θέτει σε κίνδυνο τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε μία επιχείρηση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο πρωτοβουλίας προθύμων και όχι διεθνούς οργανισμού στον οποίο συμμετέχει η χώρα.

Προτεραιότητα για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να είναι η προάσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας. Από εκεί και πέρα, ο ρόλος της χώρας στην ευρύτερη περιοχή – πέραν της τήρησης των δεσμεύσεών της ως κράτος – μέλος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ– δεν πρέπει να επικεντρώνεται στην ανάπτυξη της στρατιωτικής της παρουσίας, αλλά στον διπλωματικό της ρόλο, του πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας.

Υπάρχουν σαφώς σοβαρές προκλήσεις ασφαλείας και ναυσιπλοΐας στην ευρύτερη περιοχή και ειδικά στον Κόλπο του Άντεν, οι οποίες έχουν επιδεινωθεί ραγδαία σε συνέχεια του πολέμου στη Γάζα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πέραν των στρατιωτικών πρωτοβουλιών η διεθνής κοινότητα πρέπει να επικεντρωθεί σε διπλωματικές ενέργειες για την ειρήνη προκειμένου να αντιμετωπισθούν αυτές οι προκλήσεις. Η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση γενικότερα, μπορούν και πρέπει να διαδραματίσουν έναν κρίσιμο ρόλο, σε αυτό το πλαίσιο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.