ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σ.Κασσελάκης: «Να μάθουμε ποιος έδωσε τα προσωπικά δεδομένα των αποδήμων»

«Πρέπει να ξέρουμε πού αλλού έχουν διαρρεύσει»

Σ.Κασσελάκης: «Να μάθουμε ποιος έδωσε τα προσωπικά δεδομένα των αποδήμων»

Στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη με τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κωνσταντίνο Μενουδάκο την Τετάρτη, βρέθηκε η διαρροή προσωπικών δεδομένων εκλογέων του εξωτερικού και το σκάνδαλο των υποκλοπών.

«Πρέπει να ξέρουμε τα προσωπικά δεδομένα των εκλογέων του εξωτερικού ποιος τα διέρρευσε και πού αλλού έχουν διαρρεύσει» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης και ζήτησε να διευρυνθεί το ενδεχόμενο για «άλλες διαρροές από τα ίδια κέντρα εντός του υπουργείου Εσωτερικών».

Ειδικότερα, ο Στ. Κασσελάκης κάνοντας λόγο για μια εξαιρετική συνάντηση με τον κ. Μενουδάκο τόνισε: «Ζητήσαμε ενημέρωση για δυο σημαντικά ζητήματα: το πρώτο είναι το παράνομο κακόβουλο λογισμικό, το Predator, οι 93 στόχοι τους οποίους παρέδωσε στην Εισαγγελία και αναμένουμε ακόμα μετά από πολλούς μήνες κάποια απάντηση κι ότι αν συμπίπτουν με τις υποκλοπές από την ΕΥΠ και το Μέγαρο Μαξίμου».

Δεύτερον, «συζητήσαμε για τη διαρροή απόρρητων προσωπικών δεδομένων για τους εκλογείς του εξωτερικού κι απ’ ό,τι καταλαβαίνουμε υπάρχει μια έρευνα που γίνεται διεξοδικά.

Ζητήσαμε να χυθεί άπλετο φως, να διευρυνθεί η έρευνα για πιθανές άλλες διαρροές από τα ίδια κέντρα εντός του υπουργείου Εσωτερικών, διότι έχουμε πλέον την ομολογία και από τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ-κυβέρνησης, αλλά και από την κα Ασημακοπούλου ότι αυτά τα δεδομένα ήταν στη διάθεση τους για κομματικούς σκοπούς μετά την υπηρεσιακή κυβέρνηση, για 7 μήνες, μέχρι τον Ιανουάριο του 2024».

«Άρα», υπογράμμισε ο κ. Κασσελάκης, «πρέπει να ξέρουμε αυτά τα δεδομένα των εκλογέων του εξωτερικού ποιος τα διέρρευσε και πού αλλού έχουν διαρρεύσει, να γίνει μια ενδελεχής έρευνα στο υπουργείο Εσωτερικών και όπως πάντα εμείς είμαστε υπέρ της θεσμικής θωράκισης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη συνάντηση τον κ. Κασσελάκη συνόδευαν ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελος και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Καπνισάκης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.