ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Σ.Κασσελάκης: «Ο Έλληνας φτωχοποιείται και έτσι πήραμε την επενδυτική βαθμίδα»

«Ο πήχης για εμάς είναι να κερδίσουμε τις Ευρωεκλογές»

Σ.Κασσελάκης: «Ο Έλληνας φτωχοποιείται και έτσι πήραμε την επενδυτική βαθμίδα»

Μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, όπου εξήγησε πως το «θαύμα» της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας που επικαλείται η κυβέρνηση οφείλεται στην φτωχοποίηση του Έλληνα.

Μεταξύ άλλων είπε επίσης πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα υπερψηφίσει τις αμυντικές δαπάνες στη συζήτηση επί του προϋπολογισμού.

«Ο Έλληνας φτωχοποιείται. Έτσι πήραμε την επενδυτική βαθμίδα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη την Πέμπτη στο Kontra Channel.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε αρχικά στον προκάτοχό του, Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως θα «ευχόταν» να ήταν εκείνος πρωθυπουργός σήμερα και να μην είχαν δρομολογηθεί οι εξελίξεις που τον έφεραν στην θέση του προέδρου.

Ερωτηθείς σχετικά με τις περιοδείες που πραγματοποιεί τελευταία, σημείωσε πως αυτό που εκλαμβάνει από τον κόσμο είναι ότι είναι «πολύ πιεσμένος» και πως ό,τι και να λέει η κυβέρνηση σχετικά με την «επενδυτική βαθμίδα, «η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική».

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διέψευσε ότι ετοιμάζει περιοδεία στο εξωτερικό μέσα στις γιορτές, ωστόσο, τόνισε πως εάν ισχύσει η επιστολική ψήφος πριν τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δίπλα στους ομογενείς.

Όσον αφορά τις επιθέσεις που δέχεται, είπε πως τού είναι «αδιάφορο» και πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να χτίσει «εξαιρετική ομάδα» με άτομα με «κατάρτιση, καρδιά και καθαρά χέρια», μακριά από «βαρωνίες» και «τζάκια».

«Δεν προέρχεται το κόμμα από τζάκια. Θέλουμε να προσφέρουμε στον τόπο, σε όλο το λαό και κυρίως στα πιο αδύναμα στρώματα», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, είπε πως πρώτα θα έπρεπε να μειωθούν οι έμμεσοι φόροι και δεύτερον να «δουλέψει το δημόσιο» προς όφελος του πολίτη.

«Η κυβέρνηση θα είχε πέσει» σχολίασε στο ενδεχόμενο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να υποκλινόταν σε Τούρκο Πρόεδρο, σημειώνοντας για τον Υπουργό Εξωτερικών πως «και το πρωί υποκλίθηκε στον Πρόεδρο Ερντογάν έξω από το αεροπλάνο του», αναφερόμενος στην επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου, στην Αθήνα.

Την ίδια ώρα, «η ενημέρωση που παρέχει στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι σε θεμιτούς όρους πολύ συνεργάσιμη» σημείωσε για τον υπουργό Εξωτερικών, λέγοντας παράλληλα πως «είναι ντροπή για τη χώρα η υπόκλιση του κ. Γεραπετρίτη».

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να υποκλιθεί σε κανέναν Τούρκο ομόλογό της»συνέχισε, ξεκαθαρίζοντας πως «Εμείς έχουμε κόκκινες γραμμές» στα ελληνοτουρκικά.

Στο πλαίσιο αυτό, «σε θέματα εξοπλισμού γίνεται αυτή τη στιγμή μιας μορφής αποστρατικοποίηση» των νησιών δήλωσε ο κ. Κασσελάκης, προσθέτοντας ότι «δεν πρέπει να τίθενται θέματα εθνικής κυριαρχίας και μονομερούς απεμπόλησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας».

«Αυτό δεν σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι συναινετικός όπου υπάρχουν θετικές εξελίξεις» διευκρίνισε, ενώ «έχω ανησυχίες ότι αυτός ο διάλογος πάει να γίνει διμερής από εδώ και πέρα» είπε, επισημαίνοντας ότι έπρεπε να είναι να είναι ευρωτουρκικός, όχι ελληνοτουρκικός, ο διάλογος Ελλάδας – Τουρκίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.