ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σ.Κασσελάκης προς αποδήμους: «Ζήτησα από τον Κ.Μητσοτάκη να υπάρχουν έδρες στη Βουλή για τους ομογενείς»

«Από το καινούριο έτος θα εργαστώ σκληρά για να υπάρξει και επαφή και συνοχή μεταξύ Ομογένειας και Ελλάδας»

Σ.Κασσελάκης προς αποδήμους: «Ζήτησα από τον Κ.Μητσοτάκη να υπάρχουν έδρες στη Βουλή για τους ομογενείς»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, έστειλε ευχές προς τους απανταχού ομογενείς, επ’ ευκαιρία της παρουσίας του στις Ηνωμένες Πολιτείες για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ο κ. Κασσελάκης καταθέτει μάλιστα συγκεκριμένη πρόταση επί της ψήφου των ομογενών, υποστηρίζοντας ότι «θα πρέπει να δημιουργηθούν έδρες για την Ομογένεια με άμεσο δικαίωμα εκλέγεσθαι – και όχι μέσω του ψηφοδελτίου Επικρατείας».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κασσελάκη έχει ως εξής:

«Μέσα στο 2023, είχα την τιμή να επιστρέψω μόνιμα στην πατρίδα μας για να εκπροσωπήσω την Αξιωματική Αντιπολίτευση από το αξίωμα του επικεφαλής της. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μην έχει βαθιές ιστορικές ρίζες στην Ομογένεια, αλλά ο Πρόεδρός του μεγάλωσε και γαλουχήθηκε μέσα σε αυτήν. Και τώρα προσπαθώ να βρω τον τρόπο να συνδυάσω και τις δύο αυτές ιδιότητες: του Ελλαδίτη και του Ομογενή.

Εξαρχής ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ταχθεί υπέρ της δημιουργίας εδρών για την Ομογένεια με άμεσο δικαίωμα εκλέγεσθαι – και όχι μέσω του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Αυτό ζήτησα και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη συνάντησή μας: να υπάρξουν έδρες στη Βουλή για όποιον Ομογενή θέλει να εκπροσωπήσει την κοινότητά του στην Ελλάδα.

Δυστυχώς η ΝΔ δεν είναι σύμφωνη με αυτήν την πρόταση. Πρόκειται για μια αδικία για τους Έλληνες του Εξωτερικού την οποία θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε.

Από το καινούριο έτος θα εργαστώ σκληρά για να υπάρξει και επαφή και συνοχή μεταξύ Ομογένειας και Ελλάδας. Ο Ελληνισμός είμαστε όλοι εμείς και πρέπει να διαδώσουμε τα ιδεώδη μας διεθνώς – και συγχρόνως να τα εφαρμόζουμε και οι ίδιοι μεταξύ μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τις θερμότερές μου ευχές σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες για το Νέο Ετος. Υγεία, Ευτυχία και Ομόνοια. Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.