ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση της ΝΔ εν μέσω εορτών κατάργησε τρία επιδόματα για ανέργους»

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια ανάλγητη κυβέρνηση, που σχέδιό της έχει τη φτωχοποίηση του κόσμου της εργασίας και των κοινωνικά ασθενέστερων»

ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση της ΝΔ εν μέσω εορτών κατάργησε τρία επιδόματα για ανέργους»

Η τομεάρχης Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κατερίνα Νοτοπούλου και ο τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Γαβρήλος, σε κοινή τους δήλωση σχετικά με την κατάργηση σημαντικών επιδομάτων, τονίζουν πως «η αυθαίρετη “διαλογή” επιδομάτων της κυβέρνησης της ΝΔ, διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες και απογυμνώνει την ισχύ του Κοινωνικού Κράτους».

«Την ώρα που η ακρίβεια στα βασικά είδη διατροφής γονατίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά και τα καθημερινά έξοδα έχουν γίνει εφιάλτης για κάθε πολίτη αυτής της χώρας, η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε να στοχεύσει τους ανέργους και να προχωρήσει σε περαιτέρω ξήλωμα του πλαισίου στήριξής τους» επισημαίνουν οι βουλευτές και τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προσθέτοντας ότι:

«Έτσι, λίγο πριν την εκπνοή του 2023 τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, με Κοινή τους Απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ εν μέσω εορτών (29.12.2023) καταργούν τρία σημαντικά επιδόματα, όπως αυτό που δινόταν μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας, το ειδικό βοήθημα μετά την τρίμηνη παραμονή στο μητρώο ανέργων και το επίδομα στην περίπτωση επίσχεσης ή διακοπής εργασιών της επιχείρησης/εκμετάλλευσης. Τα συγκεκριμένα επιδόματα λαμβάνονταν καιρό τώρα από ανέργους της χώρας και σκοπό είχαν να προσφέρουν, στο ελάχιστο, στην αξιοπρεπή διαβίωσή τους, μέχρι να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Περαιτέρω, η θέσπιση με την ίδια ΚΥΑ επιδομάτων σε άλλες κοινωνικές ομάδες, όπως σε θύματα βίας – εμπορίας, σε απεξαρτημένα άτομα και σε γυναίκες- θύματα έμφυλης ή και ενδοοικογενειακής βίας, αν και αναγκαία, δε μπορεί να αποτελεί τον μανδύα για την περικοπή άλλων εξίσου σημαντικών επιδομάτων για τους ανέργους».

Και καταλήγουν τονίζοντας ότι: «Δυστυχώς, κάθε μέρα αποδεικνύεται ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια ανάλγητη κυβέρνηση, που σχέδιό της έχει τη φτωχοποίηση του κόσμου της εργασίας και των κοινωνικά ασθενέστερων».

Αναλυτικά η δήλωση

«Την ώρα που η ακρίβεια στα βασικά είδη διατροφής γονατίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά και τα καθημερινά έξοδα έχουν γίνει εφιάλτης για κάθε πολίτη αυτής της χώρας, η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε να στοχεύσει τους ανέργους και να προχωρήσει σε περαιτέρω ξήλωμα του πλαισίου στήριξής τους.

Έτσι, λίγο πριν την εκπνοή του 2023 τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, με Κοινή τους Απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ εν μέσω εορτών (29.12.2023) καταργούν τρία σημαντικά επιδόματα, όπως αυτό που δινόταν μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας, το ειδικό βοήθημα μετά την τρίμηνη παραμονή στο μητρώο ανέργων και το επίδομα στην περίπτωση επίσχεσης ή διακοπής εργασιών της επιχείρησης/εκμετάλλευσης.

Τα συγκεκριμένα επιδόματα λαμβάνονταν καιρό τώρα από ανέργους της χώρας και σκοπό είχαν να προσφέρουν, στο ελάχιστο, στην αξιοπρεπή διαβίωσή τους, μέχρι να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Περαιτέρω, η θέσπιση με την ίδια ΚΥΑ επιδομάτων σε άλλες κοινωνικές ομάδες, όπως σε θύματα βίας – εμπορίας, σε απεξαρτημένα άτομα και σε γυναίκες- θύματα έμφυλης ή και ενδοοικογενειακής βίας, αν και αναγκαία, δε μπορεί να αποτελεί τον μανδύα για την περικοπή άλλων εξίσου σημαντικών επιδομάτων για τους ανέργους.

Η κοινωνική πολιτική πρέπει να απευθύνεται σε όλους και να καλύπτει κάθε ειδική ανάγκη που οι ευάλωτοι συμπολίτες μας έχουν. Η αυθαίρετη «διαλογή» επιδομάτων της κυβέρνησης της ΝΔ, διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες και απογυμνώνει την ισχύ του Κοινωνικού Κράτους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δυστυχώς, κάθε μέρα αποδεικνύεται ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια ανάλγητη κυβέρνηση, που σχέδιό της έχει τη φτωχοποίηση του κόσμου της εργασίας και των κοινωνικά ασθενέστερων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.