ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

ΣΥΡΙΖΑ: Παύση ολίγων ωρών πριν την αυριανή κρίσιμη συνεδρίαση – Στις 11 το πρωί συνέρχεται εκ νέου η Κ.Ε.

Τι θα αποφασίσουν οι «ομάδες» - Τι στάση θα κρατήσει ο Σ.Κασσελάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Παύση ολίγων ωρών πριν την αυριανή κρίσιμη συνεδρίαση – Στις 11 το πρωί συνέρχεται εκ νέου η Κ.Ε.

Αύριο (12/11) στις 11 το πρωί πρόκειται να ξεκινήσει  η κρίσιμη συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ κατά την οποία αναμένεται να κριθούν πολλά, ιδιαίτερα κατά τις απογευματινές ψηφοφορίες.

Πηγές του κόμματος ανέφεραν ότι 85 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής αποχώρησαν από τη συνεδρίαση, με την πλευρά Τεμπονέρα να κάνει λόγο για περίπου 160 αποχωρήσεις.

Σε «συντεταγμένη» αποχώρηση από τη Συνεδρίαση της Κ.Ε προχώρησαν τρεις ομάδες: η αποκαλούμενη «Ομπρέλα», οι «6+6» της Έφης Αχτσιόγλου, και η ομάδα Τεμπονέρα, ενώ ο Νάσος Ηλιόπουλος κατέθεσε πρόταση μομφής κατά του Προεδρείου, μετά την άρνηση να γίνει ψηφοφορία για την παραπομπή ή μη του θέματος των διαγραφών στην κρίση μελών και φίλων, πρόταση όμως που απορρίφθηκε.

Στελέχη της «Ομπρέλας» συσκέπτονται για να  αποφασίσουν εάν θα επιστρέψουν στην αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ την απόφασή του θα λάβει ή θα ανακοινώσει (εάν δεν την έχει λάβει ήδη) αύριο ο Διονύσης Τεμπονέρας.

Συνεργάτες του Διονύση Τεμπονέρα έλεγαν ότι το πιθανότερο είναι να μην επιστρέψει αλλά θα λάβει την απόφασή του αύριο.

Το κλίμα ήταν εκρηκτικό κατά την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής η οποία ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 8:30 το βράδυ του Σαββάτου.

Η εισήγηση Κασσελάκη στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ήταν προγραμματισμένη για τις 12 αλλά ξεκίνησε με δύο ώρες καθυστέρηση και μάλιστα σε κλίμα έντασης.

Είναι ενδεικτικό ότι ο προεδρεύων παρενέβη δύο φορές ζητώντας σεβασμό στον ομιλητή καθώς υπήρχαν φωνές και αποδοκιμασίες από την αίθουσα.

Οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του νέου προέδρου («ομπρέλα», «6+6») αλλά και στελέχη που έως σήμερα κρατούσαν σχεδόν ίσες αποστάσεις (Ολ. Γεροβασίλη) εμφανίστηκαν στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής με στόχο να ακυρώσουν τα σχέδια της στενής προεδρικής φρουράς (Κασσελάκης, Καπνισάκης, Πολάκης, Αυγέρη κ.α.) για διεξαγωγή δημοψηφίσματος  για να αποφανθεί η βάση για την διαγραφή των 4 στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Νίκο Φίλη, Πάνο Σκουρλέτη, Δημήτρη Βίτσα και Στέφανο Τζουμάκα.

Στο άρμα της αμφισβήτησης του δημοψηφίσματος φαίνεται πως εντάχθηκαν οι γραμματείς του κόμματος Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης και ο γραμματέας της Νεολαίας, Κωνσταντίνος Βλαχάκης.

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Κασσελάκης επιχείρησε κατά την έναρξη της επεισοδιακής όπως εξελίχθηκε  συνεδρίασης να ξεκαθαρίσει ότι δεν προτίθεται να οπισθοχωρήσει.

Επιτέθηκε σε όσους τον αμφισβητούν προκαλώντας σφοδρή ανταλλαγή πυρών.

Ο Σ.Κασσελάκης κάλεσε την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ να προσυπογράψει την αποπομπή των διαφωνούντων αλλιώς θα περάσει σε δημοψήφισμα.

«Σας καλώ να δώσουμε απάντηση, όχι ευχή. Σας καλώ να εκφράσουμε θέση, όχι επιθυμία. Με μία μεγάλη, ηχηρή πλειοψηφία, που δε θα αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας. Θέση ότι αυτά τα άτομα που έχουν πει αυτές τις ύβρεις δεν φέρουν την ιδιότητα του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και δεν μπορεί να εκπροσωπούν το κόμμα.

Και αυτή η θέση να είναι ξεκάθαρη προς την Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία οφείλει να συνεδριάσει και να αποφασίσει μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας για όλες τις υποθέσεις. Δεν χρειάζονται μεγάλοι φάκελοι – όλα σε δημόσια θέα. Διαφορετικά, δεν έχω άλλη επιλογή από το να ζητήσω από τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσουν.

Και μπορώ πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα να το κάνω με αίτημα του 15% των μελών. Θεσμικά, για σοβαρό θέμα λειτουργίας του κόμματος, όπως προβλέπει ρητά το καταστατικό».

 Νίκος Παππάς: «Προσπάθεια κατεδάφισης του ΣΥΡΙΖΑ»

«Δυστυχώς η τεράστια συμμετοχή μοιάζει τόσο μακριά. Διότι ενώ υπάρχουν προϋποθέσεις πολιτικής φθοράς της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όπως φάνηκε στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, εμείς δεν ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες του κόσμου» δήλωσε στην ομιλία του ο Νίκος Παππάς.

Τα γεγονότα που ακολούθησαν σόκαραν. Δεν έχει υπάρξει προηγούμενο μιας τόσο έντονης και τόσο βιαστικής αμφισβήτησης όχι απλά του προσώπου, αλλά και της διαδικασίας και της ύπαρξης του κόμματος. Τα περί ομιλίας ΣΕΒ, είναι καταφανώς πρόφαση. Η κατεδαφιστική, αφοριστική και άθλια σε πολλές περιπτώσεις κριτική προηγήθηκε της ομιλίας στο ΣΕΒ.

Πότε πρόλαβε να γίνει το κόμμα μας Πεπε Γκρίλο και Τράμπ; Είμαστε το κόμμα που έστησε η διαπλοκή για να μοιράσει το ταμείο ανάκαμψης; Τίποτα από αυτά δεν ισχύει και είναι προσβλητικά.

Είμαι βέβαιος πως γνωρίζει και ο ίδιος ο πρόεδρος ότι δεν πήρε λευκή επιταγή . Πήρε εντολή να ηγηθεί. Πρέπει να του ασκήσει κανείς κριτική; Πρέπει. Μέσα στα όργανα. Και πρέπει να συγκροτηθεί πολιτικό κέντρο με τουλάχιστον εβδομαδιαία λειτουργία, το οποίο και θα υλοποιήσει τον απαιτητικό οδικό χάρτη της εξωστρέφειας μέχρι τις ευρωεκλογές.Ταυτόχρονα όμως και αυτό πρέπει να είναι καθαρό. Κανένας δεν πήρε εντολή κατεδάφισης. Στην προσπάθεια κατεδάφισης θα αντισταθεί το στελεχικό δυναμικό και η βάση.»

 

 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.