ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Θ.Τζάκρη: «Δεκανίκι της κυβέρνησης το ΚΚΕ – Η ΝΔ θέλει να σβήσει τις ευθύνες Κ.Καραμανλή για τα Τέμπη»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα ζητήσει την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής και για την σύμβαση 717/2014 και την επέκτασή της»

Θ.Τζάκρη: «Δεκανίκι της κυβέρνησης το ΚΚΕ – Η ΝΔ θέλει να σβήσει τις ευθύνες Κ.Καραμανλή για τα Τέμπη»

Η Θεοδώρα Τζάκρη, εξαπέλυσε επίθεση στο ΚΚΕ για το αίτημα συγκρότησης Εξεταστικής Επιτροπής, ανακοινώνοντας ότι αύριο Τρίτη (14/11), ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει πρόταση συγκρότησης της Προανακριτικής Επιτροπής για τη σύμβαση 717, προαναγγέλλοντας αίτημα συγκρότησης ακόμα μία Προανακριτικής για το έγκλημα των Τεμπών.

Η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλεσε το ΚΚΕ δεκανίκι της κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησε ότι «θέλει να σβήσει» το πόρισμα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας για τη σύμβαση 717 που «μιλά για σοβαρές ενδείξεις ενοχής για κακουργηματική απιστία» του Κ.Καραμανλή του Αχιλλέα.

«Αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει αίτηση για Προανακριτική για τη σύμβαση 717 και επίσης, θα καταθέσει αίτηση για προκαταρκτική εξέταση για την εγκληματική σύγκρουση των τρένων που οδήγησε στον θάνατο 57 συνανθρώπους μας» κατέληξε.

Αναλυτικά η δήλωσή της από το περιστύλιο της Βουλής:

«Όταν η Ευρωπαϊκή Εισαγγελική Αρχή, που έχει κάνει έρευνα για ένα χρόνο μελετώντας την προηγουμένως σχηματισθείσα δικογραφία για την σύμβαση 717/2014 που είχε μπει στο αρχείο, κατέληξε στο πόρισμά της που έχει έρθει στην Βουλή από 10-7-2023 να μιλά για συγκεκριμένες ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων και μάλιστα για τον κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή του Αχιλλέως για σοβαρές ενδείξεις ευθυνών για κακουργηματική απιστία το να μιλάμε για μια γενικόλογη εξεταστική από το 1997 και μετά συνιστά περιφρόνηση των συγκεκριμένων ευρημάτων της Ευρωπαϊκής Εισαγγελικής Αρχής και κατακριτέα απόφαση για συγκάλυψη αυτών.

Η κυβέρνηση που υποκριτικά λέει ότι τιμά τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς θέλει να πνίξει ένα πολύ σημαντικό πόρισμα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελικής Αρχής για ευνόητους λόγους.

Μας προκαλεί απορία πως το ΚΚΕ θέλει να γίνει δεκανίκι της κυβέρνησης στο θέμα αυτό, ζητώντας μια γενικόλογη εξεταστική από το 1997 όταν μάλιστα υπάρχουν τόσες σοβαρές ενδείξεις για κακουργηματικές πράξεις του πρώην Υπουργού Μεταφορών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα ζητήσει την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής και για την σύμβαση 717/2014 και την επέκτασή της και αύριο θα καταθέσουμε την σχετική αίτηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και επίσης σας λέω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα καταθέσει αίτηση για Προκαταρκτική Εξέταση και για την εγκληματική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη και τον τραγικό θάνατο 57 συνανθρώπων μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.