ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Θ.Τζάκρη: «Σταγόνα στον ωκεανό τα πρόστιμα που επέβαλε η κυβέρνηση στις πολυεθνικές για αισχροκέρδεια»

«Η κυβέρνηση στέλνει τους καταναλωτές να ψάχνουν κάθε μήνα τον πιο φτηνό πάροχο»

Θ.Τζάκρη: «Σταγόνα στον ωκεανό τα πρόστιμα που επέβαλε η κυβέρνηση στις πολυεθνικές για αισχροκέρδεια»

Η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια, του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης που ορίζει πλαίσιο δημοσιοποίησης στοιχείων φορολογίας εισοδήματος των πολυεθνικών, τόνισε ότι «τα πρόστιμα που επέβαλε η κυβέρνηση στις δύο πολυεθνικές, είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στα εξωφρενικά, παγκόσμια, κέρδη τους».

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής της, η Θεοδώρα Τζάκρη πρότεινε:

α) τα πρόστιμα για κερδοσκοπία να υπολογίζονται ως ποσοστό των παγκόσμιων ετήσιων εσόδων της εταιρείας, όπως είναι η συνήθης πρακτική στην ευρωπαϊκή νομοθεσία και

β) να αλλάξει το πλαίσιο για τους διεθνείς διαγωνισμούς κατά τρόπο τέτοιο, όπως έκανε η Γερμανία, σύμφωνα με τον οποίο όλες οι εταιρείες που έχουν καταδικαστεί για κερδοσκοπία, διαφθορά ή σοβαρές παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας, να αποκλείονται αυτομάτως από όλες τις δημόσιες συμβάσεις για 5 χρόνια σε επίπεδο ομίλου.

«Οι καταναλωτές να υφίστανται αυτό το πινγκ-πονγκ ευθυνών και η ακρίβεια να παραμένει»

Η Τζάκρη κατήγγειλε «επίθεση» του Σκρέκα προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού, «μια προσπάθεια να μεταθέσει τις ευθύνες της κυβέρνησης», όπως σημείωσε, για να προσθέσει ότι τελικά «καταλήγουμε οι καταναλωτές να υφίστανται αυτό το πινγκ-πονγκ ευθυνών και η ακρίβεια να παραμένει».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφερόμενη στο άρθρο 17 με τις παρεμβάσεις στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως επανέρχεται από 1/1/2024 η ρήτρα αναπροσαρμογής και «αντί για ουσιαστικές παρεμβάσεις, όπως είναι η παράταση της αναστολής ή κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και ο εξορθολογισμός του στρεβλού συστήματος καθορισμού των τιμών ενέργειας, η κυβέρνηση στέλνει τους καταναλωτές να ψάχνουν κάθε μήνα τον πιο φτηνό πάροχο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.