ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τα παράπλευρα αποτελέσματα του θριάμβου του Κ.Μητσοτάκη – Ο καραμανλισμός μπαίνει στο «χρονοντούλαπο» της Ιστορίας

Ολική «απεξάρτηση» από την παλιά καραμανλική ΝΔ

Τα παράπλευρα αποτελέσματα του θριάμβου του Κ.Μητσοτάκη – Ο καραμανλισμός μπαίνει στο «χρονοντούλαπο» της Ιστορίας

κO χθεσινός θρίαμβος του Κ.Μητσοτάκη θέτει οριστικά στο «χρονοντούλαπο» της Ιστορίας τον καραμανλισμό και πλέον η ΝΔ γίνεται καθαρά ένα μητσοτακικό κόμμα.

Ακόμα και το γνωστό σενάριο, να γίνει στο άμεσο μέλλον Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κ.Καραμανής, είναι κάτι το οποίο ο Κ.Μητσοτάκης δεν το έχει ανάγκη πλέον.

Αν υπάρχει κάτι που έδειξε η χθεσινή ψηφοφορία, είναι ότι αποσύρθηκε από το να είναι υποψήφιος με τη ΝΔ ο Κ.Καραμανλής λίγο πριν τις εκλογές και δεν έπαιξε κανέναν απολύτως ρόλο! Κάτι που σε άλλες εποχές θα ήταν αδιανόητο.

Μπορεί ακόμα να βρισκόμαστε στην εποχή του «Γκόρτσου» και κάποιος που έχει το «όνομα» να βγει πρώτος σε σταυρούς στην περιφέρειά του, όπως έγινε στην περίπτωση του εξαδέλφου Κ.Α.Καραμανλή στις Σέρρες και να ψηφίζουν έναν τύπο που φέρει αντικειμενική, υποκειμενική και πιθανή ποινική ευθύνη.

Το όνομα μπορεί να ήταν αρκετό για την εκλογή του αλλά πανελλαδικά το όνομα έχει πληγεί και είναι μια «χρυσή» ευκαιρία για τον Κ.Μητσοτάκη να «καθαρίσει» τον καραμανλισμό στο κόμμα μία για πάντα και αυτό θα κάνει καθώς ο κύριος εκπρόσωπός του, ο Κ.Καραμανλής ο πρώην πρωθυπουργός, δεν έχει καμία δύναμη πλέον.

Το μόνο που έκανε όλα αυτά τα χρόνια ήταν να μιλήσει δύο φορές, όλες κι όλες.

Προκάλεσε κάποιο «θόρυβο» αλλά πέραν τούτου του έχουν γυρίσει την πλάτη οι ψηφοφόροι οι οποίοι δεν θέλουν να τον ξέρουν.

Ο Κ.Μητσοτάκης δεν έχει κανέναν λόγο να υποστηρίξει μία υποψηφιότητα του για να τον κάνει ΠτΔ.

Ο πρώτος στόχος του είναι ο καραμανλισμός ό ίδιος ως πολιτικό «ρεύμα».

Θα «αποκαραμανλοποιήσει» τη ΝΔ, εντός του κόμματος, αλλά και στις «παρυφές» του κόμματος από Καραχάλιους, Νικολόπουλους, Τσιτουρήδηδες κ.λ.π. που δεν είχαν και κάποια ιδιαίτερη απήχηση στην κοινωνία όπως αποδείχτηκε στην πράξη.

Ποιο πιθανό είναι να προταθεί ο πρώην πρωθυπουργός Α.Σαμαράς, ως υποψήφιος ΠτΔ αν και κατά βάση προτείνονται κεντροαριστεροί όταν κυβερνούν κεντροδεξιοί πολιτικοί σχηματισμοί.

Αν ο Κ.Μητσοτάκης προτείνει εκ νέου ως ΠτΔ την Α.Σακελλαροπούλου τότε ο Α.Σαμαράς θα αποσυρθεί από την όποια υποψηφιότητα.

Η κοινοβουλευτική ομάδα στο μεταξύ είναι «brand new» που σημαίνει «ολοκαίνουργια» και δεν υπάρχουν καραμανλικοί ούτε για δείγμα με εξαίρεση τον «μεγάλο πολιτικό άνδρα» τον Κ.Α.Καραμνλη,

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όλη η υπόλοιπη παλιά καραμανλική πτέρυγα «εξαερώθηκε»...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.