ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τελευταία ελπίδα του Σ.Κασσελάκη για να εκλεγεί βουλευτής είναι να παραιτηθεί ο… Ε.Αποστολάκης

Ακόμα και τότε όμως θα πρέπει να αρνηθούν την έδρα άλλοι πέντε!

Τελευταία ελπίδα του Σ.Κασσελάκη για να εκλεγεί βουλευτής είναι να παραιτηθεί ο… Ε.Αποστολάκης

Ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ε.Αποστολάκης, είναι η τελευταία ελπίδα  του Σ.Κασσελάκη για να μπορεί να έρχεται σε πολιτική αντιπαράθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη εντός της Βουλής εάν τελικά γίνει ο νέος πρόεδρος του κόμματος.

Τόσο η Έλενα Ακρίτα όσο και ο Όθωνας Ηλιόπουλος απέρριψαν το σενάριο να παραιτηθούν από βουλευτές.

Ο Όθωνας Ηλιόπουλος μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει δεν προτίθεται να παραιτηθεί.

«Σκοπεύω να τιμήσω την εμπιστοσύνη του Αλέξη Τσίπρα και την εντολή των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να τους εκπροσωπήσω στο Ελληνικό Κοινοβούλιο», ξεκαθαρίζει ο Όθωνας Ηλιόπουλος.

Οπότε ποιος άλλος μένει;

Το κόμμα εξέλεξε τρεις βουλευτές (Όθωνα Ηλιόπουλο, Έλενα Ακρίτα και Ευάγγελο Αποστολάκη).

Εάν λοιπόν παραιτηθεί ένας εκ των τριών αυτών, και αμέσως μετά οι πρώτοι πέντε επιλαχόντες αρνηθούν να πάρουν τη θέση του παραιτηθέντος ή της παραιτηθείσας (δηλαδή οι Πόπη Τσαπανίδου, Μιχάλης Καλογήρου, Τζένη Λειβαδάρου, Αθανάσιος Τσακρής και Ζωρζέττα Λάλη) τότε η έδρα πηγαίνει στον κ. Κασσελάκη και χρίζεται αυτομάτως βουλευτής, οπότε και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Άρα το πρώτο βήμα για να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο σενάριο είναι να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα ένας εκ των τριών εκλεγμένων του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος.

Ο τελευταίος που θεωρητικά μπορεί να το κάνει αυτό είναι ο… Ευάγγελος Αποστολάκης.

Πάντως ακόμα και παραίτηση του Αποστολάκη δεν αρκεί εάν δεν συμφωνήσουν και οι επόμενοι πέντε επιλαχόντες.

Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ να θυμίσουμε ότι όχι απλώς τάσσεται ανοικτά με τον κ. Κασσελάκη, αλλά μετείχε και στο προεκλογικό σποτ του υποψήφιου προέδρου στη Μακρόνησο, που είδαμε να τον πηγαίνει με το καΐκι του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι σχέσεις τους είναι άριστες, οπότε μπορεί τελικά αυτό να είναι το πρόσωπο που θα διευκολύνει την κατάσταση ώστε να μπορέσει ο κ. Κασσελάκης να μπει στη Βουλή εάν εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία την Κυριακή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.