«Μέτρα μπορεί να υπάρχουν αλλά δεν θα παραπέμπουν σε οριζόντια όπως στις προηγούμενες φάσεις»

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σήμερα το πρωί, χαρακτήρισε ως λογική την αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού όπως αυτή που καταγράφηκε στην έκθεση του ΕΟΔΥ για χθες Τρίτη, τονίζοντας ότι «άρση μέτρων έχουν κάνει όλες οι χώρες».

«Λογικό ήταν να έχουμε αύξηση των κρουσμάτων όχι μόνο λόγω της άρσης των μέτρων αλλά και επειδή ο κορωονοϊός κινείται με κύματα. Όπου έχουμε κύμα όπως στην Πορτογαλία είχε κρούσματα αλλά όχι αύξηση στους θανάτους. Έχουμε αύξηση στις νοσηλείες που είναι απολύτως ελεγχόμενη ενώ στους σκληρούς δείκτες όπως οι διασωληνώσεις είμαστε σε διψήφιο νούμερο» είπε χαρακτηριστικά το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας.

Αν συμμετείχατε εσείς στις εκλογές ποιο τίτλο κόμματος θα επιλέγατε για να εκφράσει τις πολιτικές σας θέσεις;

  • «Ελληνική Συμμαχία» (7%, 764 Votes)
  • «Γαλάζια Πατρίδα» (9%, 949 Votes)
  • «Συμμαχία για την Ελλάδα» (7%, 747 Votes)
  • «Ελεύθερη Ελλάδα» (34%, 3,644 Votes)
  • «Ενωμένοι Έλληνες» (42%, 4,533 Votes)
  • «Γαλάζιοι» (2%, 214 Votes)

Σύνολο ψήφων: 10,851

Loading ... Loading ...

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο λήψης μέτρων ο Θάνος Πλεύρης απάντησε ότι «δεν υπάρχει λόγος αυτή τη στιγμή να επιστρέψουμε στα μέτρα. Μας απασχολούν τα μέτρα αλλά σε συνδυασμό με την πίεση».

Όσον αφορά τον υπερδιπλασιαμό των κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο ο υπουργός Υγείας παρατήρησε ότι «είχαμε πολλά περισσότερα τεστ και αυτό είναι λογικό γιατί έχουμε μεγάλο αριθμό τουριστών και άρα κινητικότητας του ιού».

Παράλληλα υπενθύμισε ότι «τα μέτρα έχουν αρθεί ως υποχρεωτικά αλλά υπάρχει η σύσταση για χώρους σε συνωστισμό ειδικά για τους πιο ευάλωτους. Επειδή δεν υπάρχει το διοικητικό πρόστιμο δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει η σύσταση για τήρηση των μέτρων».

Για τη συνέχεια της πανδημίας και το τι μπορεί να συμβεί από το φθινόπωρο ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι «έχουμε μπει στη φάση συνύπαρξης με τον ιό επειδή η ιστορία των πανδημιών δείχνει ότι γίνονται πιο μεταδοτικές αλλά λιγότερο θανατηφόρες».

«Παρακολουθούμε την πίεση. Μέτρα μπορεί να υπάρχουν αλλά δεν θα παραπέμπουν σε οριζόντια όπως στις προηγούμενες φάσεις» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως υπογράμμισε «προφανέστατα αν η πορεία του κορωνοϊού δείξει ότι θα υπάρξει πίεση στο σύστημα υγείας θα είμαστε έτοιμοι αλλά θέλω να πιστεύω ότι η πορεία της πανδημίας θα φέρει πίεση αλλά δεν θα οδηγήσει σε μέτρα όπως αυτά που εφαρμόσαμε στο παρελθόν».