ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Θεοδωρικάκος: «Ενισχύουμε την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στην Αθήνα»

Τι είπε για το θέμα των παράνομων μεταναστών και των ναρκωτικών

Θεοδωρικάκος: «Ενισχύουμε την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στην Αθήνα»

Στο ολοκληρωμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα ενίσχυσης της ασφάλειας στην Αθήνα, αναφέρθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό. Όπως τόνισε ο Υπουργός, το ζήτημα της αντιμετώπισης της παραβατικότητας στην πρωτεύουσα συζητήθηκε εκτενώς κατά τη σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε χθες με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Δημάρχου Αθηναίων και των συνεργατών του.

«Η δράση μας όλο αυτό το διάστημα είναι δράση καθημερινής συνεργασίας, γιατί τα προβλήματα είναι σημαντικά και οφείλουμε να τα αντιμετωπίσουμε από κοινού. Μοιραζόμαστε τον ίδιο στόχο. Ο στόχος μας πάντα είναι το καλύτερο», επεσήμανε ο Υπουργός.

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στην συνεχή, καθημερινή και συντονισμένη συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας και των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων, αλλά και στα αποτελέσματα των ειδικών επιχειρήσεων στο κέντρο της Αθήνας, όπου μέσα σε δυόμιση μήνες συνελήφθησαν περί τους 1.000 παράνομους μετανάστες.

«Θέλουμε να πετύχουμε το μάξιμουμ. Μερικά πράγματα είναι αλήθειες και πρέπει να τα μάθουν οι πολίτες. Από τις 15 Μαρτίου μέχρι χθες, η Ελληνική Αστυνομία έχει συλλάβει 1.000 παράνομους μετανάστες και τους έχει οδηγήσει τα κέντρα προσωρινής κράτησης. Αυτοί θα παραμείνουν στα κέντρα προσωρινής κράτησης και θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες να επιστρέψουν στις πατρίδες τους από τη στιγμή που είναι παράνομοι», τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Αναφορικά με τις συλλήψεις για ναρκωτικά, ο κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε πως το θέμα συζητήθηκε εκτενώς κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης με τον Δήμαρχο Αθηναίων και τόνισε πως η αντιμετώπιση των χρηστών ναρκωτικών ουσιών απαιτεί ειδική διαχείριση και ευρεία συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το θέμα με τους χρήστες ναρκωτικών θέλω να σας πω ότι είναι πολύ δυσκολότερο. Καταρχάς, να συμφωνήσουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι άρρωστοι και ότι έχουν ανάγκη στήριξης της κοινωνίας. Δε μπορούμε να τους πάμε στα κρατητήρια της αστυνομίας. Εδώ χρειάζεται να κάτσουμε πολύ σοβαρά να συνεργαστούμε ο Δήμος, το Υπουργείο Υγείας, η αστυνομία, οι δομές που αντιμετωπίζουν το θέμα των ναρκωτικών για να βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση αυτού το προβλήματος. Από εκεί και πέρα όμως, δεν είναι και η ευθύνη της αστυνομίας αυτή η ιστορία. Η Ελληνική Αστυνομία οτιδήποτε της ζητηθεί να κάνει, στο πλαίσιο της νομιμότητας και των αρμοδιοτήτων της, είναι πανέτοιμη να το κάνει. Η αστυνομία δεν φυλακίζει. Η Δικαιοσύνη αποφασίζει για τυχόν φυλάκιση, τα δικαστήρια».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.