ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα: Η παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων θα δείξει τις «καυτές πατάτες» της 4ετίας (αν ολοκληρωθεί)

Αναθεώρηση του Συντάγματος, Παιδεία, Δημόσια Υγεία, Δημόσια Διοίκηση, εργασιακά και ακρίβεια θα είναι οι μεγάλες προκλήσεις για την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα: Η παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων θα δείξει τις «καυτές πατάτες» της 4ετίας (αν ολοκληρωθεί)

Αύριο η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα παρουσιάσει τις προγραμματικές δηλώσεις απέναντι στην 8κομματική Βουλή που προέκυψε από τις δεύτερες εκλογές της 25ης Ιουνίου και από τώρα στην Πειραιώς γνωρίζουν πως η ημέρα αυτή θα είναι δύσκολη.

Επί της ουσίας οι προγραμματικές δηλώσεις θα καταδείξουν ποιες θα είναι οι «καυτές πατάτες» της τετραετίας εάν βεβαίως αυτή ολοκληρωθεί καθώς δεν είναι διόλου απίθανο η Νέα Δημοκρατία στα ενδιάμεσα της θητείας της να προχωρήσει σε εκλογές αφού πρώτα θα έχει αλλάξει προς το συμφέρον της τον εκλογικό νόμο.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καμία ανησυχία καθώς βρίσκεται στο χειρότερο σημείο της πολιτικής του πορείας από τότε που απέκτησε κυβερνητικές προοπτικές, δηλαδή από το 2012 και μετά.

Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης θα εστιάσουν στην Δημόσια Διοίκηση, στην ακρίβεια της καθημερινότητας, στην Δημόσια Υγεία και την Παιδεία.

Άλλωστε γι’ αυτό ο πρωθυπουργός επέλεξε να πραγματοποιήσει τις πρώτες συναντήσεις του με τα συγκεκριμένα υπουργεία, καθώς από εκεί θα προέλθουν έκτακτα νομοσχέδια και παρεμβάσεις που θα γίνουν άμεσα και που ουσιαστικά θα αναλυθούν διεξοδικά στις προγραμματικές δηλώσεις του το απόγευμα της Πέμπτης.

Ετοιμάζεται άμεσα το νομοσχέδιο που θα περιγράφει τους στόχους, τις αυξήσεις μισθών και τις φοροελαφρύνσεις που θα γίνουν μέσα στην επόμενη τετραετία.

Στα θέματα της καθημερινότητας, παράλληλα, έχει συμφωνηθεί ήδη η συνέχιση των market pass και της κρατικής στήριξης στους λογαριασμούς.

Από το υπουργείο Παιδείας, αυτό που συνάγεται είναι ότι θα έχουμε το επόμενο διάστημα ενίσχυση των βαθμίδων της εκπαίδευσης με ψηφιακά εργαλεία και υπηρεσίες και θα γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού.

Από το υπουργείο Εργασίας, βγαίνει ότι υπάρχει στα σκαριά ένα νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί, μάλλον, στο τέλος Αυγούστου και το οποίο θα περιέχει διορθωτικές διατάξεις για την ευκολότερη πρόσβαση στην εργασία, για τους συνταξιούχους εργαζόμενους ενώ θα λύνει και ζητήματα που δημιουργεί η ψηφιακή κάρτα στους εργοδότες και τους εργαζόμενους.

Από το υπουργείο Εσωτερικών διαφαίνεται μία σημαντική αναμόρφωση του ΑΣΕΠ για να ξεκινήσουν οι νέες προσλήψεις ενώ στον πυρήνα του νέου νομοσχεδίου θα τεθεί η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, το πλαίσιο του νέου μισθολογίου τους και πολλά άλλα ζητήματα πάνω στην οργάνωση της δημόσιας διοίκησης.

Στον τομέα της Υγείας θα έρθουν άμεσα νέες διατάξεις για την δημιουργία μέσα στο καλοκαίρι, ενός πλαισίου μικτών κλιμακίων στο ΕΚΑΒ ενώ από Σεπτέμβριο θα έρθει και νέο νομοσχέδιο που θα αφορά τις προσλήψεις, τις μεγάλες δοκιμές αλλαγές στο ΕΚΑΒ και ευρύτερα στο Ε.Σ.Υ. και την μίσθωση ιδιωτικών υπηρεσιών που θα βοηθήσουν το ΕΚΑΒ αλλά και την λειτουργία των νοσοκομείων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όλα τα παραπάνω θα βρεθούν στο επίκεντρο της ομιλίας Μητσοτάκη την Πέμπτη και εν συνεχεία θα υπάρξει μεγάλο κεφάλαιο για την συνταγματική αναθεώρηση, την οποία έχει προαναγγείλει και θα αναζητήσει ευρύτερες συναινέσεις στην τωρινή προτείνουσα Βουλή ώστε να μπορεί η επόμενη Βουλή να αλλάξει τα άρθρα με απλή πλειοψηφία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.