ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τι θα προβλέπει αρχικά το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ομόφυλα ζευγάρια και την τεκνοθεσία

Η κυβέρνηση βιάζεται να περάσει το ν/σ για να υπάρξει αρκετός χρόνος για να «χωνευτεί» από τους ψηφοφόρους της ΝΔ πριν τις ευρωεκλογές

Τι θα προβλέπει αρχικά το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ομόφυλα ζευγάρια και την τεκνοθεσία

Η κυβέρνηση θα φέρει σύντομα ένα νομοσχέδιο στη Βουλή το οποίο θα προβλέπει τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία.

Μην έχει κανείς την αυταπάτη ότι δε θα το κάνει επειδή προχώρησε σε μία προσωρινή αναστολή μέχρι να «διαφημιστεί» όπως «πρέπει».

Η κυβέρνηση βιάζεται να το περάσει για να υπάρξει αρκετός χρόνος για να «χωνευτεί» από τους ψηφοφόρους της ΝΔ, πριν τις ευρωεκλογές.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι σε ένα ομόφυλο ζευγάρι, που σήμερα ήδη έχει ένα ή περισσότερα παιδιά, θα μπορεί να αναγνωριστεί ως κηδεμόνας και ο άντρας ή η γυναίκα που δεν είναι ο βιολογικός γονιός του παιδιού.

Αυτό που δεν θα αναγνωρίζει ως δικαίωμα το νομοσχέδιο στα ομόφυλα ζευγάρια ανδρών, είναι η ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, π.χ. μέσω παρένθετης μητέρας, διότι η κυβέρνηση θεωρεί ότι η ελληνική κοινωνία δεν είναι ακόμη έτοιμη για αυτό.

Καταλάβατε; Περιμένουν την κατάλληλη ευκαιρία για όλα. Στο μέλλον θα προχωρήσει κι αυτό όταν θα είμαστε συνολικά «ωριμότεροι» σύμφωνα με τα «γούστα» της Νέας Εποχής.

Έτσι, ο άνδρας ή ένα ζευγάρι ανδρών δεν θα μπορεί να αποκτήσει παιδί μέσω παρένθετης μητέρας.

Όμως, θα μπορεί να υιοθετήσει. Αυτό άλλωστε, το δικαίωμα της υιοθεσίας, αναγνωρίζεται στη χώρα μας από το 1946 σε μόνους άντρες και προστατεύεται και από το Σύνταγμα, αλλά βέβαια στην Ελλάδα τόσο οι όροι αυτοί καθ’ αυτοί της υιοθεσίας είναι πολύ αυστηροί, αλλά και τα προς υιοθεσία παιδάκια λίγα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.