Τηλεοπτικές άδειες: Αθωώθηκε από το δικαστήριο ο Λευτέρης Κρέτσος

Αθώα κρίθηκαν και τα πέντε μέλη της Επιτροπής τα οποία επίσης κατηγορούνταν

Τηλεοπτικές άδειες: Αθωώθηκε από το δικαστήριο ο Λευτέρης Κρέτσος

Ο Λευτέρης Κρέτσος, υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ανακηρύχθηκε ομόφωνα αθώος  από το δικαστήριο για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Αθώα κρίθηκαν και τα πέντε μέλη της Επιτροπής τα οποία επίσης κατηγορούνταν.

Η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου δικαιώνει τόσο τους κατηγορούμενους, όσο και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που συγκρούστηκε με μεγάλα κατεστημένα συμφέροντα προς όφελος της κοινωνίας. Είναι από την άποψη αυτή μια νίκη της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας, σημείωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του Λευτέρη Κρέτσου, Γιάννης Μαντζουράνης.

«Η δίωξη του Λευτέρη Κρέτσου και των μελών της επιτροπής αξιολόγησης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες αποτέλεσε μια προσπάθεια: Πρώτον, καθεστωτικής αντεκδίκησης εναντίον όσων τόλμησαν να βάλουν μετά από δεκαετίες και με όρους διαφάνειας τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο και να υποχρεώσουν τους ολιγάρχες της ενημέρωσης να πληρώσουν για τη χρήση δημόσιων συχνοτήτων.  Και δεύτερον, προειδοποίησης ότι όποιος αγγίζει τους ανέγγιχτους θα υποστεί τα επίχειρα», επισημαίνει στη δήλωσή του.

Να σημειωθεί ότι την αθώωση Κρέτσου και των πέντε μελών της Επιτροπή είχε προτείνει στην αγόρευσή της και η εισαγγελέας της έδρας.

Ο Λευτέρης Κρέτσος και τα πέντε μέλη της Επιτροπής, κατηγορούνταν ότι προχώρησαν σε ενέργειες ή παραλείψεις «με αποκλειστικό σκοπό να ευνοήσουν την εταιρεία του Ιωάννη-Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, μη ελέγχοντας καθόλου, ή πάντως όχι ουσιωδώς, τον τρόπο κτήσεως των περιουσιακών στοιχείων με τα οποία θα κατέβαλε το ποσό της προσφοράς του, ή λαμβάνοντας υπόψη έγγραφα και δικαιολογητικά, τα οποία με βάση την προκήρυξη δεν έπρεπε και δεν μπορούσαν να λάβουν υπόψη», για να λάβει τηλεοπτική άδεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόκειται για την υπόθεση για την οποία είχαν καταθέσει το 2016 μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου τρεις βουλευτές της ΝΔ, μεταξύ αυτών ο σημερινός υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο οποίος κατέθεσε και ως μάρτυρας στο δικαστήριο. Αν και το 2016 η υπόθεση είχε μπει στο αρχείο, αιφνιδίως ανασύρθηκε το 2019.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.