ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Το «αυτογκόλ» Κ.Βελόπουλου που προεξοφλούσε επεισόδια σε ναούς προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση του Ιερώνυμου

Ελληνική Λύση προς Ιερώνυμο: «Συμπεριφέρεσαι σαν κυβερνητικός εκπρόσωπος»

Το «αυτογκόλ» Κ.Βελόπουλου που προεξοφλούσε επεισόδια σε ναούς προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση του Ιερώνυμου

H γκάφα του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου  να μιλήσει για να προτρέψει σε αποδοκιμασίες και πιθανόν χειροδικίες κατά βουλευτών OK που ψήφισαν (αισχρό και κοινωνικά διαλυτικό από κάθε άποψη) το ν/σ για τον γάμο των ΛΟΑΤΚΙ+ και την υιοθεσία παιδιών από αυτούς, τελικά φαίνεται να έχει αρνητικά αποτελέσματα.

Και αυτό διότι οδήγησε τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να καταφερθεί προσωπικά εναντίον του, λέγοντας προς το ποίμνιό του ότι «δεν θα κάνουμε αυτό που μας λέει ο Βελόπουλος».

Το γεγονός ότι ο Ιερώνυμος κράτησε ενδιάμεση, διπλωματική, στάση και εμφανίστηκε κατώτερος των προσδοκιών σε ό,τι αφορά την αποδοκιμασία του νομοσχεδίου, δεν αλλάζει το γεγονός ότι η δήλωση Βελόπουλου ήταν τουλάχιστον αχρείαστη, καθώς προεξόφλησε αντιδράσεις που κατά κανόνα είναι αυθόρμητες και δεν χρειάζονται υποβοήθηση για να εκφραστούν.

Δηλώνοντας όμως αυτό αυτομάτως χρεώνεται ότι θα μπορούσε να συμβεί ως μη όφειλε, γιατί μπορούν πολλά να συμβούν.

Θύμισε τις αψυχολόγητες προειδοποιήσεις του τότε Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, για σειρά θεμάτων τα οποία συνέβησαν χωρίς να ευθύνεται ο ίδιος, αλλά τα χρεώθηκε με τον τρόπο που όλοι ξέρουμε.

Η δήλωση του Βελόπουλου ήταν «βούτυρο στο ψωμί» της Νέας Δημοκρατίας και έδωσε στον Ιερώνυμο, ο οποίος διατηρεί άριστες και αδιατάρακτες σχέσεις με το Mέγαρο Μαξίμου, την ευκαιρία να τον αποδομήσει με δημόσια δήλωση.

Συγκεκριμένα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από το Δήλεσι όπου μαζί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, θα επισκεφθούν δομές της Εκκλησίας, είπε:

«Έχουμε σταθερές γραμμές, τον λόγο του Θεού. Δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος ούτε οποιαδήποτε πολιτικός. Σεβόμαστε τους άνθρωπους» είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι «αυτές τις ώρες είναι απαραίτητη η συνεργασία, κοιτάμε πώς μπορούμε να πάμε μπροστά».

Όπως σχολίασε, επίσης, «αυτές είναι άγιες μέρες και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες». Παράλληλα έστειλε το μήνυμα ότι «η Εκκλησία μας καλεί όλους να αγαπά ο ένας τον άλλον, να σέβεται ο ένας τον άλλον».

 «Υπάρχει ο λόγος του Θεού, η Εκκλησία λέει δεν κάνω διακρίσεις. Πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχει διαφορά στην αντιμετωπίση των θεμάτων. Αλλιώς τα βλέπει ο πολιτικός και αλλιώς ο πιστός. Εμείς αγαπάμε όλους τους ανθρώπους» συμπλήρωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

«Είναι η ώρα που πρέπει να σκεφτόμαστε σοβαρά. Η πατρίδα μας έχει ανάγκη από συνεργάτες και συνεργασία» συμπλήρωσε ο κ. Ιερώνυμος και κατέληξε ότι η Εκκλησία κινείται «πάντα με αυτό που μας λέει το Ευαγγέλιο και ο λόγος του Θεού».

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος είχε δηλώσει χθες για τους βουλευτές που ψήφισαν το νομοσχέδιο «Καλό θα ήταν να μην πάνε στην εκκλησία, αφού το Πάσχα είναι ιερό για τους πιστούς»

Πριν από λίγο η Ελληνική Λύση, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαντάει στον Ιερώνυμο χαρακτηρίζοντας τον… κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Κωνσταντίνος Χήτας είπε:

«Διαβάσαμε κάποιες δηλώσεις και νομίζαμε ότι τις έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Δυστυχώς είδαμε ότι τις έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Σε ρόλο εκπροσώπου Τύπου της κυβέρνησης ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Υιοθετεί τα όσα αναφέρουν τα τρολ της ΝΔ στο διαδύκτιο και τα πληρωμένα site για μια παραποιημένη δήλωση του προέδρου μας» είπε αρχικά ο κ. Χήτας και πρόσθεσε «ο πρόεδρος μας είπε να μην πάνε στις εκκλησίες για ψηφοθηρικούς λόγους και ήταν παραίνεση – μην πάτε αν θέλετε. Δεν σας είπε μην πάτε.

Το να υιοθετεί ο Αρχιεπίσκοπος όσα λέει η ΝΔ μας στεναχωρεί. Νομίζαμε ότι ήταν ο Παύλος Μαρινάκης. Δεν θα έκανε τέτοια δήλωση ο Χριστόδουλος.

Προεκλογικά, ο αρχιεπίσκοπος αναλαμβάνει έναν άλλο ρόλο. Να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Δεν χρειάζεται να είναι τόσο ένθερμος υποστηρικτής του Μητσοτάκη ο Ιερώνυμος».

Πάντως λίγο αργότερα ο πρόεδρος Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, με ανάρτηση του προχώρησε σε μία αντικρουόμενη δήλωση σε σχέση με την ανακοίνωση του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου.

«ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΟΥ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

-ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Λ. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ.

-Η ΔΗΛΩΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ:

-ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΟΔΗΓΙΕΣ

-ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΚΛΗΡΟ, ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ.

-ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.

-ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ, Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ».
 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.