ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Το Μαξίμου ανησυχεί για το «φαινόμενο» Σ.Κασσελάκη: «Έτσι ξεκίνησε και ο Α.Τσίπρας και στο τέλος γοήτευσε τους ψηφοφόρους»

Πώς θα χρησιμοποιηθεί ακόμα και η θητεία του στον Στρατό ως επικοινωνιακό όπλο

Το Μαξίμου ανησυχεί για το «φαινόμενο» Σ.Κασσελάκη: «Έτσι ξεκίνησε και ο Α.Τσίπρας και στο τέλος γοήτευσε τους ψηφοφόρους»

Παρά τα όσα λένε δημοσίως, στο στενό επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν μεγάλη ανησυχία για το νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη καθώς η εικόνα του στις πρώτες τρεις δημοσκοπήσεις (Pulse, ALCO και Metron Analysis) που παρουσιάστηκαν χθες, ήταν πολύ καλή δεδομένου ότι αναφέρονται σε έναν άνθρωπο ο οποίος εμφανίστηκε μόλις πριν ένα μήνα!

Φοβούνται μία επανάληψη του φαινομένου του Αλέξη Τσίπρα όταν και εκείνος εμφανίστηκε από το «πουθενά», πήρε ένα κόμμα του 3% και έγινε πρωθυπουργός της χώρας για 4,5 χρόνια.

Ξέρουν ότι, όταν ξεκινήσει να δραστηριοποιείται πολιτικά η δημοτικότητά του θα εκτοξευτεί.

Στην πρώτη του συνέντευξη, η επιχειρηματολογία ήταν κεντρώα και ήταν σαφές σε ποιους απευθύνονταν.

Στους ψηφοφόρους της σημερινής ΝΔ, οι οποίοι είναι κεντρώοι και όχι δεξιοί όπως σε παλαιότερες εποχές.

Επίσης, εκτιμάται ότι η παρουσία του στον στρατό κατά τη θητεία του θα εκτοξεύσει την δημοτικότητά του αν και θα πρόκειται για μία θητεία 20 ημερών και που σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με αυτήν που κάνουν οι Έλληνες πολίτες.

Θα είναι ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που θα εκτίσει την στρατιωτική θητεία του μετά την ανάληψη των καθηκόντων του με τις κάμερες να τον ακολουθούν παντού. Στην πραγματικότητα θα πρόκειται για μία πολύ έξυπνη επικοινωνιακή εκστρατεία και αν κάτι απέδειξε ο Σ.Κασσελάκης, είναι ότι πλέον αυτό που «πουλάει» στην χώρα και σε όλο τον πλανήτη, είναι η εικόνα.

Σωστό ή λάθος, αυτό είναι και αυτό ισχύει.

Θα έρθει το σημείου όπου θα ξεκινήσει να «καρπώνεται» την κυβερνητική φθορά. Ο ίδιος άλλωστε έχει και αυτό το πλεονέκτημα: Είναι εκ των πραγμάτων άφθαρτος πολιτικά.

Όσο περνάει ο καιρός και η φθορά στο κυβερνητικό στρατόπεδο μεγαλώνει, ο κόσμος μοιραία θα στραφεί στην εναλλακτική πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη.

Δεν θα έχει καμία σημασία που δεν γνωρίζει καλά ελληνικά και που δεν χειρίζεται άριστα τα θέματα της ελληνικής πολιτικής. Όλα αυτά περνούν σε δεύτερη μοίρα.

Γι’ αυτό, άλλωστε, στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν σταματήσει να ασχολούνται σε προσωπικό επίπεδο με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Η εντολή του Κ. Μητσοτάκη είναι να κρίνεται και να αποδομείται με πολιτικούς όρους, δηλαδή να υπάρχει απάντηση στις πολιτικές του θέσεις χωρίς να επικρίνεται η προσωπική του κατάσταση ή οι επιλογές του.

Μην ξεχνάμε ότι και ο Α.Τσίπρας στην αρχή υποτιμήθηκε, αλλά γοήτευσε με το νεαρό της ηλικίας του τα ακροατήρια και εν τέλει κατόρθωσε να γίνει πρωθυπουργός.

Γι’ αυτό οι εισηγήσεις προς τον Κ.Μητσοτάκη είναι να μην προβεί στις πράξεις που έκανε τότε ο Αντώνης Σαμαράς και γιγάντωσε με την εμμονή του το φαινόμενο Α.Τσίπρας.

Η εντολή είναι να αποδομηθεί πολιτικά και χωρίς ακραίο λόγο αλλά με μετριοπάθεια.

Όταν όμως συμβαίνουν καταστροφές όπως όλες αυτές που έγιναν κατά την διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών, τότε αυτός που αποδομείται είναι αυτός που έχει την εξουσία και άρα την αντικειμενική πολιτική ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.