ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τάσος Γκουριώτης για το «νόμιμο» πλέον εμπόριο ανθρώπων το οποίο γίνεται με τις ευλογίες της κυβέρνησης

Ο εκδότης και διευθυντής του pronews.gr Τ.Γκουριώτης, στην εκπομπή «Κόκκινη Ζώνη» του Π.Παναγιωτόπουλου

Τάσος Γκουριώτης για το «νόμιμο» πλέον εμπόριο ανθρώπων το οποίο γίνεται με τις ευλογίες της κυβέρνησης

Ο εκδότης και διευθυντής του pronews.gr Τάσος Γκουριώτης, στην εκπομπή «Κόκκινη Ζώνη» του Π.Παναγιωτόπουλου, μίλησε για το «νόμιμο» πλέον εμπόριο ανθρώπων το οποίο γίνεται με τις ευλογίες της κυβέρνησης.

«Βάση του κυβερνητικού νόμου θα έρθουν περίπου 300.000 αλλοδαποί στη χώρα. Αυτοί λένε 30.000 με 40.000 αλλά θα είναι πολύ περισσότεροι. Αυτό κανονικά είναι εμπόριο ανθρώπων.

Όντως υπάρχει έλλειψη εργατικών χεριών σε πολλές εργασίες γιατί δεν θα βρεις Έλληνες να πάνε να τις κάνουν.

Το ένα στοιχείο είναι η επιδοματοποίηση του εργατικού δυναμικού και ο νέος έχει μάθει να παίρνει 500 ευρώ και να πηγαίνει στην πλατεία να αράζει και να πίνει καφέ και να δουλεύει σεζόν στα ξενοδοχεία.

Βγάζουν χρήματα και παίρνουν tips το καλοκαίρι και τα καταναλώνουν τον χειμώνα. Εν τω μεταξύ τους θα τους απολύσει ο εργοδότης και παίρνουν και επίδομα ανεργίας..

Έχουμε στο εσωτερικό της χώρας τουλάχιστον 1.000.000 αλλοδαπούς που δεν είναι «πρωτομετανάστες» Αλβανοί αλλά είναι από Αφρική, Αφγανιστάν, η χώρα αυτή τη στιγμή έχει ένα ποσοστό 20% μη Έλληνες εις το γένος και τουλάχιστον ένα 10% του πληθυσμού ίσως και περισσότερο (στην Αθήνα είναι 20%) είναι μουσουλμάνοι.

Μας λέει κάτι αυτό;

Ότι είναι ξένοι στα ήθη, στα έθιμα και στην αντίληψη των πραγμάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι εταιρείες αυτές κάνουν εμπόριο ανθρώπων πατάνε πάνω στον κυβερνητικό νόμο και λένε, σου έχω 100 κεφάλια από το Βιετνάμ, σού έχω 300 κεφάλια από το Μπαγκλαντές, και φέρνουν αυτούς τους δυστυχισμένους, θα μείνουν εδώ, σιγά μην πάνε πίσω».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.