ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το παιχνίδι των «απo-κομμάτων» που είναι σε «ανοιχτή γραμμή» με το Μαξίμου – Ο ρόλος τους στις πρώτες εκλογές

Πώς το Μαξίμου στήνει ανύπαρκτους πολιτικούς σχηματισμούς για να τους «ρουφήξει» σε τυχόν δεύτερες εκλογές

Το παιχνίδι των «απo-κομμάτων» που είναι σε «ανοιχτή γραμμή» με το Μαξίμου – Ο ρόλος τους στις πρώτες εκλογές

«Ύποπτος» ο ρόλος που παίζουν κόμματα που εκφράζονται από άτομα όπως Εμφιετζόγλου – Μπογδάνος ή Φαήλος – Τζήμερος στην εκλογική διαδικασία, οι οποίοι, πιθανόν άθελα τους, δείχνουν να ενισχύονται από το Μαξίμου, προκειμένου να αποσπάσουν ποσοστά και σε συνδυασμό με τη νομικά δυσοίωνη για τη δημοκρατία προοπτική αποκλεισμού των «Ελλήνων» του Ηλία Κασιδιάρη από τις εκλογές, να τους «ρουφήξει» η ΝΔ σε πιθανές δεύτερες κάλπες.

Με εξαίρεση τον Νίκο Βασιλειάδη της «Ελεύθερης Πατρίδας», αλλά και τον πρώην υπουργό των κυβερνήσεων Κ.Καραμανλή και Α.Σαμαρά, τον Π.Παναγιωτόπουλο, που είναι πλήρως κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όλοι οι άλλοι βρίσκονται σε ουσιαστική διαπραγμάτευση με το Μαξίμου.

Στον εκλογικό σχεδιασμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη, προωθείται η προοπτική, να διασκορπιστούν οι ψήφοι σε τουλάχιστον τρία κόμματα, που δεν θα ξεπεράσουν το 2% και δεν θα εισέλθουν στην Βουλή, ώστε μετά να μπορέσει να τα απορροφήσει, στις δεύτερες εκλογές (εάν υπάρξουν),

Η στρατηγική της αποσκοπεί  στο να εκφραστούν οι θυμωμένοι ψηφοφόροι της ΝΔ σε άλλους σχηματισμούς, δεξιού τύπου και εν συνεχεία μετά την ευκταία «αποτυχία» των κομμάτων αυτών, οι ψηφοφόροι στις δεύτερες εκλογές να «επιστρέψουν», με τις «ευλογίες» βεβαίως των κομμάτων που ψήφησαν.

Αυτός τον ρόλο επιφυλάσσουν σε κόμματα και… αποκόμματα τύπου Εμφιετζόγλου-Μπογδάνου και Τζήμερου-Κρανιδιώτη τα οποία κινούνται μεταξύ του 1-1,5% με αναγωγή επί των έγκυρων.

Στα πλαίσια αυτά, θα εμποδιστεί και η κάθοδος στις εκλογές του κόμματος «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη, γιατί σε όλες τις δημοσκοπήσεις λαμβάνει ποσοστά της τάξεως του 4,5-5% που σημαίνει ότι εισέρχεται στην Βουλή εάν του επιτραπεί να συμμετάσχει κανονικά στις εκλογές.

Ακούγεται πάντως ότι ένας δικαστικός θα είναι υποψήφιος  να τεθεί επικεφαλής του κόμματος «Έλληνες» του Η.Κασιδιάρη.

Πέρα από την προσωπικότητα του ατόμου, το όλο σκηνικό θα γίνει για να ξεπεραστεί ο «σκόπελος» του Αρείου Πάγου και να κατέλθει στις εκλογές.

Πολύ περίεργο αν αναλογιστεί κάποιος ότι ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος έχει στενή σχέση με την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Και σίγουρα δεν θα έκανε κάτι χωρίς την έγκριση αυτών.

Πολλά περίεργα θα δούμε σε αυτές εκλογές.

Για να μιλήσουμε επί του πρακτέου και επί του πραγματικού, στόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη, είναι η επόμενη Βουλή να είναι το πολύ εξακομματική κι αν είναι δυνατόν πεντακομματική.

Αναζητούν τρόπους για να μείνει εκτός Βουλής και το ΜέΡΑ25 του Γ.Βαρουφάκη, ο οποίος όμως είδε τα ποσοστά του να ανεβαίνουν μετά το έγκλημα των Τεμπών και τον ξυλοδαρμό του από «γνωστούς-αγνώστους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.