ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το pronews.gr χρησιμοποίησε ως πηγή το ρωσικό ΤΑSS αναφορικά με την πιθανή απομάκρυνση των S-300 και «εγκατάσταση» των Patriot στην θέση τους

Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο παραθέτει αυτούσιο το δημοσίευμα του pronews.gr

Το pronews.gr χρησιμοποίησε ως πηγή το ρωσικό ΤΑSS αναφορικά με την πιθανή απομάκρυνση των S-300 και «εγκατάσταση» των Patriot στην θέση τους

Το pronews.gr χρησιμοποίησε ως πηγή το ρωσικό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΤASS αναφορικά με την δήλωση του ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλου για «απομάκρυνση των S-300 από την Κρήτη αν εγκατασταθούν (όχι αγοραστούν) στην θέση τους αμερικανικοί Patriot».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων παραθέτει αυτούσιο το δημοσίευμα του pronews.gr με ενεργό λινκ.

«Σύμφωνα με το portal pronews.gr, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος δεν μίλησε για αγορά, αλλά για εγκατάσταση, δηλαδή το Patriot θα είναι υπό τον έλεγχο των Αμερικανών

ΑΘΗΝΑ, 16 Δεκεμβρίου. /TASS/. Ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμος να στείλει στην Ουκρανία πυραυλικά συστήματα S-300 με βάση το ελληνικό νησί της Κρήτης, εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες στείλουν σε αντάλλαγμα συστήματα πυραυλικής άμυνας Patriot στην Ελλάδα. Αυτό ανακοίνωσε την Παρασκευή η ελληνική πύλη ενημέρωσης pronews.gr .

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Παναγιωτόπουλος παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να στείλει S-300 από την Κρήτη στην Ουκρανία με αντάλλαγμα συστήματα Patriot και μίλησε όχι για αγορά, αλλά για εγκατάσταση, δηλαδή ότι το Patriot θα είναι υπό τον έλεγχο των Αμερικανών. . Αυτή η παραδοχή έγινε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε για να συμπέσει με τα επερχόμενα Χριστούγεννα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Εκεί ο Παναγιωτόπουλος ρωτήθηκε για τον ρόλο των S-300 στην Κρήτη και την αεράμυνα στην Ελλάδα. «Εάν οι ΗΠΑ αναπτύξουν σύστημα Patriot στο νησί, τότε αφού ενσωματωθεί στο εθνικό σύστημα αεράμυνας, οι S-300 μπορούν να αφαιρεθούν», απάντησε ο υπουργός.

«Η ίδια διαδικασία ισχύει και για οποιοδήποτε άλλο ρωσικής κατασκευής αντιαεροπορικό σύστημα που μπορεί να θέλουν να στείλουν στην Ουκρανία». Κατά συνέπεια, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να στείλει όχι μόνο τους S-300, αλλά και τα συγκροτήματα Tor-M1 και Osa-AKM στην Ουκρανία, γράφει το portal.

Το δημοσίευμα πιστεύει επίσης ότι η μεταφορά όπλων ρωσικής κατασκευής στην Ουκρανία υπό την πίεση των Ηνωμένων Πολιτειών θα σημαίνει ότι η ελληνική αεράμυνα θα στερηθεί από δυνατότητες που η τουρκική πλευρά δεν γνωρίζει και δεν μπορεί να πολεμήσει, αλλά, πιθανώς, για την κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη, μετρούν περισσότερο οι «καλές σχέσεις με τον [πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών] Τζο Μπάιντεν. «Για παράδειγμα, κατά την αντικατάσταση του S-300 με ένα Patriot, το βεληνεκές επίγειας αεράμυνας θα μειωθεί στα 75 km από 150 km!». – υποδεικνύει την πύλη.

Από τη δεκαετία του 1990, η Ελλάδα διαθέτει ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-300PMU-1 Favorit, Osa-AKM και Tor-M1.

Τον Δεκέμβριο του 2013, ο ελληνικός στρατός διεξήγαγε βολές αποδοχής στο πεδίο εκπαίδευσης του Ακρωτηρίου στο νησί της Κρήτης χρησιμοποιώντας S-300.

Το 2018, η Ελλάδα και η Ρωσία υπέγραψαν συμφωνία για τη συντήρηση στρατιωτικού εξοπλισμού με την ονομασία «Επέκταση ζωής οπλικών συστημάτων». Σύμφωνα με τα ελληνικά ΜΜΕ, πρόσφατα τερματίστηκε η συνεργασία των δύο χωρών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.