ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Το πρώτο μήνυμα του Νότη Μηταράκη μετά την «καρατόμησή» του: «Επισκέφτηκα την Πάτμο για να δω την οικογένειά μου»

«Έστειλα λάθος μήνυμα σε αυτούς που αγωνίζονταν στην πρώτη γραμμή»

Το πρώτο μήνυμα του Νότη Μηταράκη μετά την «καρατόμησή» του: «Επισκέφτηκα την Πάτμο για να δω την οικογένειά μου»

«Αιχμές» προς τον Κ.Μητσοτάκη αφήνει με ανάρτησή του στο Twitter ο πρώην πλέον υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης ο οποίος ουσιαστικά αναφέρει στο μήνυμά του ότι πριν την καρατόμησή του, είχε επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό, στον οποίο μίλησε για τους λόγους του ταξιδιού του στην Πάτμο, που ήταν καθαρά οικογενειακοί, αλλά οι εξηγήσεις δεν έπεισαν τον πρωθυπουργό και έτσι ήρθε η παραίτηση.

«Παραδέχομαι τη λάθος κρίση μου να βρεθώ για δύο μέρες εκτός Αθηνών, επισκεπτόμενος την οικογένεια μου, καθώς με τη στάση αυτή δόθηκε λάθος μήνυμα σε αυτούς που αγωνίζονταν στην πρώτη γραμμή. Ανέλαβα λοιπόν την ευθύνη και παραιτήθηκα».

Αν ο Νότης Μηταράκης θεωρούσε πως έστελνε «λάθος μήνυμα» δεν θα έφευγε για να πάει στην Πάτμο, εξ αρχής.

Αυτό σημαίνει πως το «λάθος μήνυμα» ήταν άποψη άλλου ατόμου και μάλλον του πρωθυπουργού. Τόνισε λοιπόν πως στην Πάτμο πήγε για δύο ημέρες για να δει την οικογένειά του. Αν αυτό το θεωρούσε λάθος απλούστατα δεν θα το ανέφερε.

Οι λόγοι της παραίτησης του Νότη Μηταράκη, έχουν περισσότερο ως αιτία το γεγονός ότι οι σχέσεις του με τον Κ.Μητσοτάκη  είχαν ψυχρανθεί μετά την υπόθεση ανακοίνωσης δημιουργίας έφιππης αστυνομίας από τον Ν.Μηταράκη και το «άδειασμα» που του είχε κάνει ο πρωθυπουργός ματαιώνοντας εν τη γεννέσει του το εγχείρημα.

Το ταξίδι στην Πάτμο ήταν η αφορμή και όχι η αιτία…

Ολόκληρη η ανάρτησή του:

«Παρέδωσα καθήκοντα Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στον @joikonomou, στον οποίο εύχομαι ειλικρινά επιτυχία στο έργο του.

Αποτέλεσε για εμένα ιδιαίτερη τιμή, σε αυτή τη σύντομη θητεία να συνεργαστώ με το εξαίρετο δυναμικό της @hellenicpolice.

Επιτέλεσαν εξαιρετικό έργο στη δύσκολη περίοδο των πυρκαγιών, στην ασφαλή εκκένωση περιοχών και στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών. Εμπιστεύτηκα την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, στηρίζοντας το έργο, τις πρωτοβουλίες και τις προτάσεις της.

Στην πολιτική μου διαδρομή προτάσσω το καθήκον, την αφοσίωση, την αποτελεσματικότητα. Δούλεψα σκληρά για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης την περίοδο 2020-23. Προσπάθησα με όραμα και σχέδιο να προχωρήσω σε σημαντικές αλλαγές στο @yptpgr.

Παραδέχομαι τη λάθος κρίση μου να βρεθώ για 2 μέρες εκτός Αθηνών, επισκεπτόμενος την οικογένεια μου, καθώς με τη στάση αυτή δόθηκε λάθος μήνυμα σε αυτούς που αγωνίζονταν στην πρώτη γραμμή. Ανέλαβα λοιπόν την ευθύνη και παραιτήθηκα.

Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε σε τρεις διαφορετικούς ρόλους από το 2019, στα Υπουργεία Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Μετανάστευσης & Ασύλου και Προστασίας του Πολίτη.

Θα συνεχίσω να εργάζομαι μεθοδικά στη Βουλή, στηρίζοντας το έργο της Κυβέρνησης, αφιερώνοντας ακόμα περισσότερο χρόνο στα ζητήματα της Χίου, της οποίας οι πολίτες με τίμησαν για άλλη μια φορά με την εμπιστοσύνη τους.»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Nα προστεθεί πως αν και η σημερινή ανάρτηση ήταν το πρώτο μήνυμα του Ν.Μηταράκη μετά την παραίτησή του ωστόσο δεν ήταν και η πρώτη του αντίδραση η οποία ήταν μάλλον «δηλητηριώδης»

Έτσι ο Ν. Μηταράκης επέλεξε να… ανανεώσει την ιδιότητά του στο Facebook λεπτά μετά την παραίτησή του, καθώς στο εργασιακό status έγραψε πως «έφυγε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη» και τη θέση «υπουργός».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.