ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Βάρεσε κανόνι» η «ΜΗΧΑΝΙΚΗ» του Π.Εμφιετζόγλου; – «Όχι» λένε οι υπεύθυνοί της – «Απλά, απλήρωτοι εργαζόμενοι ζήτησαν την πτώχευσή της»!

Σε δύσκολη θέση ο 86χρονος εργολάβος - Εκπλειστηριάζονται το ένα μετά το άλλο τα ακίνητα της οικογένειας

«Βάρεσε κανόνι» η «ΜΗΧΑΝΙΚΗ» του Π.Εμφιετζόγλου; – «Όχι» λένε οι υπεύθυνοί της – «Απλά, απλήρωτοι εργαζόμενοι ζήτησαν την πτώχευσή της»!

Άσχημα νέα για τον επίδοξο επικεφαλής κόμματος 86χρονο Π.Εμφιετζόγλου καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία από το ΓΕΜΗ η εταιρεία του η «ΜΗΧΑΝΙΚΗ» είναι προ των πυλών της οριστικής πτώχευσης με αιτήσεις εργαζομένων η οποία σε μία περίπτωση σύμφωνα με το νομικό της εκπρόσωπο, αποσύρθηκε (προφανώς οι οικονομικές απαιτήσεις του εργαζόμενου ικανοποιήθηκαν)  και σε μία άλλη αναμένεται απόφαση για το αν θα γίνει δεκτή η αίτηση πτώχευσης της ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε. τον ερχόμενο Μάϊο.

Ερωτηματικό είναι πως -και αν- θα μπορέσει να ηγηθεί του πολιτικού μορφώματος που επιχείρησε να δημιουργήσει, παρασέρνοντας και κάποιους αφελείς που πίστευαν ότι διαθέτει την οικονομική ισχύ για να στηρίξει ένα τέτοιο εγχείρημα.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, η πτώχευση της εταιρείας ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε, που είχε ζητηθεί στις 19.9.2022 καταχωρήθηκε στο ΓΕΜΗ στις 21.3.23.

Η κατοικία-μουσείο στα Ανάβρυτα Αμαρουσίου του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου κινδύνευσε το 2011 με κατάσχεση λόγω μη εξυπηρέτησης προσωπικού δανείου του επικεφαλής της εταιρείας, ενώ το 2014 η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων «έβγαλε στο σφυρί» το διαμέρισμά του στην λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη.

Οι δύο πλειστηριασμοί δεν πραγματοποιήθηκαν.

Πολλά άλλα ακίνητα της οικογένειας έχουν κατασχεθεί και εκπλειστηριαστεί.

Από την MHXANIKH A.E. λάβαμε την εξώδικη δήλωση ότι:

«Σχετικά  με  το  σημερινό  δημοσίευμά  σας  με  τίτλο «Βάρεσε κανόνι η ΜΗΧΑΝΙΚΗ του Π. Εμφιετζόγλου: Αναγγέλθηκε η πτώχευσή της» σας  αναφέρω  τα  ακόλουθα:

1.Πρόκειται  περί  ΨΕΥΔΟΥΣ και  ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΟΥ δημοσιεύματος  δημοσιογράφου σας.

2. Τα  πιστοποιητικά του ΓΕΜΗ που δημοσιεύετε αφορούν μια  αίτηση πτώχευσης  του  εργαζομένου  Χρηστού  Κικιαντώνη,  ο  οποίος  εξοφλήθηκε  από  την  Μηχανική Α.Ε. και  ως  εκ  τούτου  παραιτήθηκε  από  το  δικόγραφο  και το   δικαίωμα  κατάθεσης άλλης  αίτησης  και  μια  κλήση  για  επαναφορά αίτησης πτωχεύσεως του Αντωνίου Ρηγοπούλου η οποία εκδικάζεται στις 10.05.2023 κατόπιν αναβολής.

3. Ουδεμιά απόφαση περί πτωχεύσεως της εταιρείας Μηχανική Α.Ε. υπάρχει γι αυτό και δεν αναφέρεται στα εν λόγω πιστοποιητικά.

Κατόπιν  των  ανωτέρω  σας  καλώ:

Να  προβείτε  εντός  της  σήμερον   σε  επανορθωτικό  δημοσίευμα  στο  οποίο  θα  κάνετε  μνεία  όλων  των  ανωτέρω,  άλλως:  

Την  Δευτερά  27.03.2023  θα  καταθέσω  μήνυση  και  αγωγή  κατά  της ιστοσελίδας  σας,  του  εκπροσώπου  και  του  υπογράφοντος  το  δημοσίευμα,  τον  οποίο θα  κληθείτε σε  δεύτερο  χρόνο  να  κατονομάσετε,  για  συκοφαντική  δυσφήμιση  και  προσβολή  προσωπικότητας  της  εταιρείας  Μηχανική Α.Ε.  και  του  Προέδρου  αυτής κ. Προδρόμου Εμφιετζόγλου.

Η  πληρεξούσια  δικηγόρος  της  εταιρείας  Μηχανική Α.Ε.»

Η απάντηση του pronews.gr: Δεν καταλαβαίνουμε τι ακριβώς διαψεύδουν. Το ότι δεν έχουν πτωχεύσει ακόμα; Αλλά θα περιμένουν την απόφαση του δικαστηρίου στις 10 Μαΐου;

Δεν απαντούν, όμως, αν κατάσχονται το ένα μετά το άλλο τα ακίνητα της οικογένειας λόγω χρεών…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και όταν δεν μπορείς να διοικήσεις την εταιρεία σου πιστεύεις ότι μπορείς να διοικήσεις την χώρα;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.