Την μισή ΕΥΠ «κάρφωσε» η εισαγγελέας Βασιλική Βλάχου για την απόφαση παρακολούθησης Ανδρουλάκη

«Έξι διευθυντές την είχαν υπογράψει»

Την μισή ΕΥΠ «κάρφωσε» η εισαγγελέας Βασιλική Βλάχου για την απόφαση παρακολούθησης Ανδρουλάκη

Η εισαγγελέας της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου, «κάρφωσε» τη μισή ΕΥΠ, για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, λέγοντας πως το αίτημα για  την παρακολούθηση είχε υπογραφεί από 6 υπηρεσιακά στελέχη της ΕΥΠ.

Με αυτό τον τρόπο η κ.Βλάχου ίσως προσπάθησε να βγάλει από πάνω της την ευθύνη, αλλά δεν απαλλάσσεται καθώς η τελική απόφαση είναι δική της.  Επιπλέον. δεν προσκόμισε το κείμενο που είχε τις έξι υπογραφές, δηλαδή το αιτιολογικό σημείωμα για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, που λέει γιατί έπρεπε να παρακολουθηθεί 

Η κυρία Βλάχου είπε ακόμα ο έλεγχος πριν από κάθε παρακολούθηση είναι ουσιαστικός – καθώς και ότι έχει ζητήσει να προσκομίζονται όλα τα στοιχεία που επιβάλλουν μία επισύνδεση προσθέτοντας ότι αν αυτά δεν είναι αρκετά, τότε απορρίπτεται το αίτημα της ΕΥΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η κυρία Βλάχου φέρεται να είπε στην επιτροπή ότι το τελευταίο διάστημα είχε απορρίψει πάνω από 140 σχετικά αιτήματα για παρακολουθήσεις και υπογράμμισε πως για να προχωρήσει ένα τέτοιο αίτημα χρειάζεται πέντε υπογραφές.

Συμφωνείτε με το περιεχόμενο της ομιλίας του Κ.Καραμανλή κατά της κυβέρνησης για το σκάνδαλο των υποκλοπών;

  • Ναι (79%, 13.139 Votes)
  • Ίσως ναι (6%, 1.007 Votes)
  • Όχι (10%, 1.741 Votes)
  • Ίσως όχι (1%, 114 Votes)
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ (4%, 682 Votes)

Σύνολο ψήφων: 16.683

Loading ... Loading ...

Υπενθυμίζεται ότι υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας συνεχίζεται η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την ακρόαση πρώην και νυν διοικητών της ΕΥΠ αλλά και προσώπων που φέρονται να συνδέονται με την επισύνδεση στο κινητό τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Λίγο μετά τις 16:30 ολοκληρώθηκε η ακρόαση των πρώην διοικητών της ΕΥΠ Θεόδωρου Δραβίλλα (2012-15), Ιωάννη Ρουμπάτη (2015-19) και Παναγιώτη Κοντολέοντα (2019-22) καθώς και του τέως γγ του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.