«Βολές» Ν.Ανδρουλάκη προς Α.Λοβέρδο: «Όποιος ακολουθεί δική του γραμμή δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές με το ΠΑΣΟΚ»

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να εκδιώξει την «δεξιά» πτέρυγα

«Βολές» Ν.Ανδρουλάκη προς Α.Λοβέρδο: «Όποιος ακολουθεί δική του γραμμή δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές με το ΠΑΣΟΚ»

H ηγεσία του ΠΑΣΟΚ  στέλνει συνεχώς μηνύματα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για δραστική πολιτική αντιμετώπιση σε περιπτώσεις στελεχών με αντικαταστατική δράση και με εμφανείς τις προειδοποιήσεις προς  τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ  Ανδρέα Λοβέρδο, χωρίς  να τον κατονομάζει.

Μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου διαφθοράς στο ευρωκοινοβούλιο, το έκανε δυο φορές ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Η πιο πρόσφατη είναι  στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, σε αίθουσα της βουλής,  το μεσημέρι της Παρασκευής.

Στην ομιλία του ο  πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε ότι η Εύα Καϊλή πρόδωσε τους χιλιάδες ψηφοφόρους της παράταξης και ότι οφείλει να παραδώσει την έδρα της.

Για να συμπληρώσει: «Η αντίθετη άποψη, που άκουσα να διατυπώνεται ακόμη και με νομικούς όρους, είναι απαράδεκτη και θολώνει το μήνυμα μας απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα». Η αναφορά αυτή του Νίκου Ανδρουλάκη «δείχνει», αν και δεν κατονομάζει, τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος την περασμένη Τρίτη σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση για το θέμα της παράδοσης της ευρωβουλευτικής έδρας από την Εύα Καϊλή είχε αναφέρει ότι το ζήτησε το ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε για το νομικό αυτό θέμα:

«Ως καθηγητής δημοσίου δικαίου  θα ήθελα να πω ότι οι συνήγοροί της, είμαι απολύτως βέβαιος, θα της πουν να μην παραιτηθεί ή κάθε δικηγόρος θα της έλεγε αυτό. Για ποιο χρονικό διάστημα; Τουλάχιστον για το πρώτο. Δηλαδήεσωτερικ θα πρέπει να αξιοποιήσει αυτή της την ιδιότητα κατά τις συμβουλές που θα της δώσει ο δικηγόρος της(…). Κατά τη νομική μου προσέγγιση τις πρώτες αυτές μέρες πρέπει να μην…» .

Η  προηγούμενη φορά που ο Νίκος Ανδρουλάκης έστειλε μήνυμα σαφές (αν και πάλι χωρίς να κατονομάζει) προς τον Ανδρέα Λοβέρδο και ενδεχομένως σε άλλα στελέχη κυρίως της λεγόμενης «δεξιάς πτέρυγας» ήταν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου.

Τότε, ο Νίκος Ανδρουλάκης απηύθυνε προειδοποίηση προς στελέχη που διαφοροποιούνται από την επίσημη γραμμή της Χαριλάου Τρικούπη, στο δρόμο προς τις κάλπες και έχουν προσωπική στρατηγική, ότι δεν θα ενταχθούν στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ κατά τις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

Πάντως είχε πολλαπλό  ενδιαφέρον η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, στην οποία συμμετείχαν οι βουλευτές,  μέλη του πολιτικού Συμβουλίου και γραμματείς των Τομέων.

Εστίασε στη στόχευση του ΠΑΣΟΚ για ισχυρή εντολή στις εκλογές ώστε να σταλεί στην αντιπολίτευση η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ισχυρή εντολή ζητώ για να αποτελέσει παρελθόν η διακυβέρνηση Mητσοτάκη. 

Δεν ήρθα στα πολιτικά πράγματα της χώρας για να υπηρετήσω υποκλοπές και ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα».

Η διατύπωση αυτή  κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με αυτή που  είχε κάνει και  στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, προ ημερών (να οδηγηθεί στην αντιπολίτευση η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη) και είχε ξενίσει φιλοδεξιούς κύκλους εντός και εκτός Χαριλάου Τρικούπη -μάλιστα αποτέλεσε μια ακόμα αφορμή για να εξαπολύσει το Μαξίμου «πυρά» κατά της Χαριλάου Τρικούπη και κύκλοι γύρω του να «βλέπουν» μετεκλογική συνεργασία μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως τώρα προβάλλει εμμέσως το προφίλ του ως αρχηγού κόμματος που μπορεί να διεκδικήσει ακόμα και την πρωθυπουργία, εφόσον το ΠΑΣΟΚ ενισχυθεί με ισχυρό εκλογικό ποσοστό, ώστε να γίνει ο κυρίαρχος πόλος του προοδευτικού κόσμου στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ.  Απευθυνόμενος προς τους ψηφοφόρους ο Νίκος Ανδρουλάκης  σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στην αξιωματική αντιπολίτευση, τόσο θα μένει στην εξουσία η Νέα Δημοκρατία. Για αυτό δώστε μας ισχυρή εντολή να ανατρέψουμε αυτή την ιδιότυπη ομηρία του προοδευτικού κόσμου της χώρας και αυτό το φαύλο πολιτικό σύστημα που συνεχώς αναπαράγει τα ίδια προβλήματα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιτέθηκε και κατά της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για νοσηρές πρακτικές και για λαϊκισμό.  Εβαλε σε ένα τσουβάλι  τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ως προς τις στοχεύσεις τους  με επίκεντρο την αγωνία τους, όπως  τόνισε, για την  καρέκλα της εξουσία

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.