ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βουλή: Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του Ποντιακού Ελληνισμού

Τι ανέφεραν τα κόμματα

Βουλή: Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του Ποντιακού Ελληνισμού

«Η χώρα μας οφείλει πολλά στους Πόντιους, ας κλίνουμε το γόνυ με σεβασμό στη μνήμη τους», ανέφερε εκ μέρους της κυβέρνησης ο αντιπρόεδρός της Παναγιώτης Πικραμμένος.

Υπέρ του αγώνα για την διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων τάχθηκαν τα κόμματα, ενώ ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης υπογράμμισε πως «συνιστά η αξίωση αποκατάστασης της ιστορικής αλήθειας».

«Ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε τον ποντιακό ελληνισμό είναι η υπόσχεση όχι μόνο ότι δεν θα ξεχάσουμε τα εγκλήματα αλλα και οτι θα κάνουμε όσα πρέπει για να μην επαναληφθούν», ανέφερε από τον ΣΥΡΙΖΑ η Ραλλία Χρηστίδου, ενώ η Χαρά Κεφαλίδου από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έκανε αναφορά στον πόλεμο στην Ουκρανία, λέγοντας πως «τη φετινή επέτειο ο πολιτισμένος κόσμος ζει μια φρικαλεότητα στην Ουκρανία, με την διεθνή κοινότητα να υπονοβατεί».

«Το ΚΚΕ στηρίζει σταθερά κάθε δίκαιη διεκδίκηση του οργανωμένου ποντιακού ελληνισμού κόντρα στις επιλογές των κυβερνήσεων και της ΕΕ», ανέφερε ο Γιάννης Δελής, ενώ από την Ελληνική Λύση ο Κωνσταντίνος Χήτας υποστήριξε πως αυτή η μαύρη σελίδα στην παγκόσμια ιστορία πρέπει να μετατραπεί σε δύναμη για την διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Τιμούμε τα θύματα μιας γενοκτονίας μόνο όταν η ψυχή του μπορεί να δακρύσει», είπε η Μαρία Αμπατζίδη απο το ΜέΡΑ 25 και ανέγνωσε αφήγηση ενός Πόντιου για όσα δραματικά έζησε με τον αφανισμό του ποντιακού ελληνισμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.