«Σκοτωμός» για τα εκλογικά περίπτερα στην Αθήνα – Έξαλλος ο Η.Κασιδιάρης – «Μαλλιά – κουβάρια» ΝΔ – Γ.Καμίνης!

«Σκοτωμός» για τα εκλογικά περίπτερα στην Αθήνα – Έξαλλος ο Η.Κασιδιάρης – «Μαλλιά – κουβάρια» ΝΔ – Γ.Καμίνης!

Τη χωροθέτηση των εκλογικών κέντρων των κομμάτων και των υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών σε δημόσιους χώρους στο κέντρο της πρωτεύουσας, αποφάσισε για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας στη σημερινή του συνεδρίαση, που είναι σε εξέλιξη.

Πού θα στηθούν τα περίπτερα για τις εκλογές

Όπως είναι γνωστό, το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας έχει αποφασίσει να μην παραχωρήσει χώρο για εκλογικά περίπτερα της Χρυσής Αυγής και των παρατάξεων της.

  • Στην πλατεία Συντάγματος θα εγκαταστήσουν τα εκλογικά τους περίπτερα ο ΣΥΡΙΖΑ, η υποψήφια περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου, και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Νάσος Ηλιόπουλος και Παύλος Γερουλάνος.
  • Στην πλατεία Κλαυθμώνος θα εγκατασταθούν τα εκλογικά περίπτερα της ΝΔ, του υποψήφιου περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, ενώ του υποψηφίου δημάρχου, Κώστα Μπακογιάννη, στην πλατεία Κολοκοτρώνη.
  • Στον πεζόδρομο Κοραή θα εγκαταστήσουν τα περίπτερα τους το ΚΙΝΑΛ και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.
  • Στην πλατεία Ομονοίας και Γ’ Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσουν τα εκλογικά κέντρα του ΚΚΕ, του υποψηφίου περιφερειάρχης, Γιάννη Πρωτούλη, και του υποψηφίου δημάρχου, Νίκου Σοφιανού.
  • Στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου θα είναι το εκλογικό περίπτερο των ΑΝΕΛ, Ερμού και Νίκης της Ένωσης Κέντρου, ενώ το ΠΟΤΑΜΙ θα εγκαταστήσει το εκλογικό του κέντρο στην πλατεία Αγ. Ειρήνης, η ΛΑΕ στον πεζόδρομο Γρηγορίου Ε’ και η Ανταρσία στη Βιβλιοθήκη.
  • Το εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου, Βασίλη Καπερνάρου, θα εγκατασταθεί στην Καπνικαρέα, του Γιάννη Τσιρώνη στον πεζόδρομο της Ερμού, του Γιώργου Βουλγαράκη στην Ερμού και πλ.Συντάγματος, του Γιώργου Καραμπελιά Σανταρόζα και Αρσάκη, της Αυγής Μπέσκα – Θεοδόση στην Πατριάχρου Γρηγορίου Ε’, της Ντίνας Ρέππα στην Αιόλου και Σταδίου, του Κώστα Καψή στην Πανεπιστημίου και Αρσάκη και του Κώστα Πλεύρη στο ΜΕΤΡΟ της Πανόρμου.
  • Επίσης, οι υποψήφιοι περιφερειάρχες θα εγκαταστήσουν τα εκλογικά του κέντρα ως εξής: Ο Θανάσης Τζήμερος στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου, ο Κώστας Βουλγαρίδης στην Ακαδημίας και Μασσαλίας, η Μαριάννα Τσιχλή στον πεζόδρομο Πατριάρχη Γρηγορίου Ε’ και ο Νίκος Παπαδάκης στην Πανεπιστημίου και Αρσάκη.

Με την ίδια απόφαση χωροθετήθηκαν τα εκλογικά περίπτερα και όλων των άλλων κομμάτων που συμμετέχουν στις ευρωεκλογές.

Οργή από την ΝΔ για ΣΥΡΙΖΑ – Καμίνη!

«Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, σε αγαστή συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Παύλο Γερουλάνο, προχώρησε σήμερα σε ένα πρωτοφανές χωροταξικό πραξικόπημα ενόψει των εκλογών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και συνεχίζει: «Αποφάσισαν ετσιθελικά να τοποθετηθούν στην πλατεία Συντάγματος μόνο τα προεκλογικά περίπτερα του ΣΥΡΙΖΑ, της Ρένας Δούρου, του Νάσου Ηλιόπουλου και του Παύλου Γερουλάνου και επέβαλαν στη Νέα Δημοκρατία και τον Γιώργο Πατούλη να τοποθετήσουν τα δικά τους στην πλατεία Κλαυθμώνος».

Καταλήγοντας, η Πειραιώς προσθέτει: «Ό,τι και να κάνουν, όμως, ο κλαυθμός και ο οδυρμός το βράδυ των εκλογών θα είναι όλος δικός τους».

Σκληρή απάντηση Καμίνη!

Στις παραπάνω κατηγορίες της ΝΔ, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, δεν έμεινε σιωπηλός και τόνισε: «Η ΝΔ δεν είχε λέξη να πει για την απόφαση – σταθμό του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας να αποκλείσει τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή από την κατανομή προεκλογικών χώρων προβολής. Επίσης αποσιωπά προκλητικά το γεγονός ότι τα μέλη της δημοτικής της παράταξης προτίμησαν να κρυφτούν, βγαίνοντας από την αίθουσα, κατά τη σχετική ονομαστική ψηφοφορία. Η ΝΔ αντί να βλέπει πραξικοπήματα πίσω από την κατανομή χώρων -που παρεμπιπτόντως και ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε, αν και κατά τα λοιπά συμπλέουμε μαζί του- θα πρέπει να παρακολουθήσει μαθήματα σεβασμού στην αναλογικότητα και την ισότητα, που με ευλάβεια ακολουθεί ο δήμος Αθηναίων τα τελευταία οκτώ χρόνια».

Η απόφαση για την Χρυσή Αυγή και η οργή Κασιδιάρη

Όπως προαναφέραμε, με απόφασή του και ύστερα από ονομαστική ψηφοφορία, το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, ενέκρινε την εισήγηση- πρόταση του δημάρχου, Γιώργου Καμίνη ,για τη μη διάθεση στο κόμμα της Χρυσής Αυγής και τις παρατάξεις της, δημοσίων χώρων για την εγκατάσταση εκλογικών τους κέντρων για τις ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές. Υπέρ ψήφισαν 26 Δημοτικοί Σύμβουλοι ενώ υπήρξε ένα « όχι», μια αποχή και ένα άκυρο.

Εντονότατη ήταν η αντίδραση του βουλευτή και επικεφαλής της δημοτικής της παράταξης, Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος έκανε λόγο για «φασιστική» και «αντιδημοκρατική» μεθόδευση, «εγκληματική» απόφαση» και απείλησε με την υποβολή άμεσα μήνυσης λέγοντας ότι το «αδίκημα» όσων ψηφίσουν υπέρ αυτής της πρότασης είναι αυτόφωρο. Στην εισήγησή του, ο δήμαρχος κ. Καμίνης, υπογράμμισε ότι «το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης, είτε από μεμονωμένα άτομα, είτε από συλλογικούς φορείς, όπως είναι τα σωματεία και τα πολιτικά κόμματα, δεν είναι απεριόριστο. Τελεί και αυτό υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις του Συντάγματος. Και επειδή μιλάμε για ευρωεκλογές, αποτελεί ευρωπαϊκή κατάκτηση το γεγονός ότι ο λόγος μίσους έχει ποινικοποιηθεί σχεδόν στο σύνολο των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο λόγος μίσους που εισάγει διακρίσεις με βάση κριτήρια φυλετικά, εθνοτικά, θρησκευτικής πίστης ή σεξουαλικού προσανατολισμού, είναι ένας λόγος ο οποίος είναι έξω από τα όρια της έννομης τάξης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Καμίνης υπενθύμισε ότι «ακόμα και ιεράρχης καταδικάστηκε από την ελληνική δικαιοσύνη με βάση τις διατάξεις αυτές». Επομένως, τόνισε «απέναντι σε πολιτικά κόμματα ή παρατάξεις που πρεσβεύουν αυτές τις απόψεις, δεν υπάρχει περιθώριο ανοχής της έννομης τάξης. Και βεβαίως δε θα παραχωρηθεί από τον δήμο Αθηναίων κανένας δημόσιος χώρος για την προβολή θέσεων μίσους και βίας. Όπως δεν παραχωρήσαμε δημόσιο χώρο και στα συσσίτια μίσους» είπε. Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη «είναι θέμα τιμής του δημοκρατικού πολιτικού συστήματος. Είναι θέμα προάσπισης της συνταγματικής έννομης τάξης το να μην νομιμοποιήσουμε, με οποιοδήποτε κριτήριο, τη συμμετοχή ανθρώπων στη δημόσια σφαίρα, οι οποίοι κηρύσσουν το μίσος κατά των συνανθρώπων τους. Αυτού του είδους λόγος είναι εκτός της δημοκρατικής νομιμότητας». Και εξέφρασε την ελπίδα να περατωθεί σύντομα «και η δικαστική διαδικασία, ούτως ώστε οι πρωτεργάτες αυτής της ιστορίας να μπουν πια για τα καλά στη φυλακή», υπογραμμίζοντας ότι «αρκετή ανοχή έχει επιδείξει η έννομη τάξη απέναντι σ΄ αυτή την κατηγορία των ανθρώπων, οι οποίοι συγκροτούν εγκληματική οργάνωση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.