ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Οι χθεσινοί «μακεδονομάχοι» της ΝΔ κατά του Αρείου Πάγου γιατί έστειλε μήνυση για την «Μακεδοκτονία» στην Βουλή!

Οι χθεσινοί «μακεδονομάχοι» της ΝΔ κατά του Αρείου Πάγου γιατί έστειλε μήνυση για την «Μακεδοκτονία» στην Βουλή!

Eν κρυπτώ ολοκληρώθηκε χθες το έγκλημα της Συμφωνίας των Πρεσπών με βάση την οποία εκχωρήθηκε στα Σκόπια η κληρονομία της Μακεδονίας αφού με την «βούλα» της κυβερνητικής πλειοψηφίας της ΝΔ αθωώθηκαν ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι και είχαν ψηφίσει αυτή την κατάπτυστη συμφωνία.

Σα να μην έφτανε αυτό η κυβερνητική πλειοψηφία καταφέρεται και κατά του Αρείου Πάγου επειδή έστειλε την μηνυτήρια αναφορά για εσχάτη προδοσία Ελλήνων πολιτών στην Βουλή!

Συν τοις άλλοις ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα θέλει (και δικαίως αφού η κυβερνητική πλειοψηφία τους υποστήριξε) να του ζητήσουν «συγγνώμη» από τη ΝΔ.

Προφανώς, αυτά στη ΝΔ είναι «ψιλά γράμματα»,

Απορρίφθηκαν κατά πλειοψηφία και με 207 ψήφους, στην Ολομέλεια της Βουλής, οι αιτήσεις άρσεις ασυλίας κατά του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, του πρώην υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου και 52 ακόμα εν ενεργεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι είχαν κυρώσει στις 25 Ιανουαρίου του 2019 στη Βουλή, τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Το εισαγγελικό αίτημα στάλθηκε στη Βουλή μετά από μηνυτήρια αναφορά πολιτών για εσχάτη προδοσία εναντίον όλων των επανεκλεγέντων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που είχαν υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ειδικότερα, σε σύνολο 219 παρόντων βουλευτών, κατά της άρσης ασυλίας ψήφισαν 207 βουλευτές, ενώ 11 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ και ένας δήλωσε «παρών».

Όλα τα κόμματα, πλην της Ελληνικής Λύσης, συμφώνησαν ότι η εισαγγελία του Αρείου Πάγου «δεν έπρεπε να στείλει στη Βουλή τη δικογραφία, αλλά να τη θέσει στο αρχείο, καθώς το θέμα είναι πολιτικό και όχι νομικό και αφορά την ελεύθερη γνώμη, έκφραση και ψήφο του βουλευτή, όπως προσδιορίζεται από το Σύνταγμα»!

Το αν η γνώμη αυτή και εν τέλει πράξη βλάπτει τον Ελληνισμό και το ελληνικό Έθνος δεν έχει σημασία δηλαδή;

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας είχε απορρίψει με συντριπτική πλειοψηφία, πλην μίας ψήφου, την άρση ασυλίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τη συζήτηση στη βουλή για το αίτημα άρσης της ασυλίας οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ λογικά σκεπτόμενοι μίλησαν για αναδίπλωση της ΝΔ και πολιτική δικαίωση της κυβέρνησης Τσίπρα για την υπογραφή και την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Αφού οι ίδιοι τώρα όχι μόνο τους αθωώνουν αλλά επίσης αποδέχονται το οριστικό και το μόνιμο της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τους βουλευτές της ΝΔ (σε τι ακριβώς αντέδρασαν;) ενώ παρενέβη και ο πρόεδρος της βουλής Κώστας Τασούλας ο οποίος τόνισε ότι η ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών παρά τις διαφωνίες της ΝΔ είναι μέρος του διεθνούς δικαίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ερμήνευσε την στάση της πλειοψηφίας ως αναδίπλωση στο ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών που δικαιώνει τις επιλογές της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και κάλεσε την “γαλάζια” παράταξη να ζητήσει «συγγνώμη».

Η συγκεκριμένη τακτική εξόργισε ορισμένους βουλευτές της ΝΔ που αποχώρησαν από την αίθουσα αρνούμενοι να μετέχουν στην ψηφοφορία.

Κατά την συνεδρίαση υπήρξε παρέμβαση και του κ. Τασούλα που υπογράμμισε ότι ο Άρειος Πάγος όφειλε να εξετάσει το αβάσιμο της μήνυσης και να μην την διαβιβάσει στο κοινοβούλιο.

«Οι εντάσεις, αντιρρήσεις και οι θέσεις των κομμάτων ακούστηκαν και αναλύθηκαν κατά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Παρά τις διαφωνίες που ειπώθηκαν και από την δική μας παράταξη η Συμφωνία ψηφίστηκε και ισχύει. Η Ελλάδα είναι υπέρ των Συμφωνιών και του Διεθνούς Δικαίου. Το κύριο, μέγιστο και ισχυρότερο επιχείρημά μας στις διαφορές με τον εξ ανατολών γείτονά μας είναι το Διεθνές Δίκαιο. Συνεπώς, δεν μπορούμε να έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά» είπε ο κ. Τασούλας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.