Για «κατασκοπεία» κατηγορεί τον Σ.Μιωνή ο Δ.Παπαγγελόπουλος! – Αποχώρησε από την Εξεταστική Επιτροπή

Για «κατασκοπεία» κατηγορεί τον Σ.Μιωνή ο Δ.Παπαγγελόπουλος! – Αποχώρησε από την Εξεταστική Επιτροπή

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ και διοικητής της ΕΥΠ επί Κ.Καραμανλή, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αιφνιδίασε σήμερα τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής καθώς δια του συνηγόρου του Δημήτρη Τσοβόλα ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την προανακριτική επιτροπή και δεν προτίθεται να απαντήσεις στις ερωτήσεις των μελών της, αφού προηγουμένως είχε καταγγείλει τον Σ.Μιωνή για «κατασκοπεία» αναφορικά με την παράνομη υποκλοπή της συνομιλίας του με τον Ν.Παππά.

Όμως ο κ. Παπαγγελόπουλος ανακοίνωσε ότι δεν προτίθεται να μείνει σε αυτή τη διαδικασία επειδή δεν κλήθηκαν οι μάρτυρες που είχε ζητήσει και επειδή η επιτροπή δεν δέχτηκε την κατά αντιπαράσταση εξέταση του με τον Αντώνη Σαμαρά.

Μάλιστα ο κ. Τσοβόλας ανέφερε ότι είναι παράνομη και άδικη η διαδικασία και ότι αποχωρούν αυτός και ο πελάτης του σε ένδειξη διαμαρτυρίας καθώς έχουν παραβιαστεί τα στοιχειώδη δικαιώματα του κατηγορουμένου.

Στην αποχώρηση Παπαγγελοπούλου αντέδρασε η ΝΔ μέσω «κύκλων» η οποία συνδέει την αποχώρηση με τις αποκαλύψεις γύρω από την υποκλαπείσα συνομιλία Ν.Παπά-Σ.Μιωνή λέγοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει να θυσιάσει τον πρώην υπουργό.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης ολοκληρώνονται οι εργασίες της προανακριτικής αφού δεν υπάρχει άλλος μάρτυρας και οι επόμενες 15 μέρες θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να συνταχθεί το πόρισμα της επιτροπής.

Στη συνέχεια αυτό θα κατατεθεί στην ολομέλεια του κοινοβουλίου και σε ειδική συνεδρίαση που θα γίνει μέσα στον Ιούλιο θα αποφασιστεί με μυστική ονομαστική ψηφοφορία εάν ο κ. Παπαγγελόπουλος παραπεμφθεί στο ειδικό δικαστήριο.

Το έγκλημα της κατασκοπείας, καθώς αποκαλύπτει κρατικά μυστικά, συνιστά η παράνομη καταγραφή και δημοσιοποίηση της συνομιλίας Παππά – Μιωνή, φέρεται να επεσήμανε κατά τη σημερινή του τοποθέτηση στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την πιθανή εμπλοκή του στη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος πρότεινε συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, να επισημανθεί ότι με την παράνομη καταγραφή και δημοσιοποίηση της επίμαχης συνομιλίας έχει τελεσθεί το έγκλημα της Κατασκοπείας (Άρθρο 148 παρ. 1 και 2), διότι δημοσιοποιήθηκαν παρανόμως κρατικά μυστικά με τρόπο που μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο στα συμφέροντα του Κράτους.

Κατά τον κ. Παπαγγελόπουλο αυτό το κατάπτυστο και παράνομο usb έπρεπε να σταλεί απευθείας στον Εισαγγελέα πριν δημοσιοποιηθεί και μάλιστα από επιτροπή του Κοινοβουλίου.

Τότε, παρενέβη ο πρόεδρος της επιτροπής Γιάννης Μπούγας, ο οποίος απευθυνόμενος στον πρώην κυβερνητικό αξιωματούχο, είπε:

Μπούγας: Άρα είναι συνένοχος και ο Παππάς.

Παπαγγελόπουλος: Κύριε Πρόεδρε, ο διάλογος δεν είναι κατασκοπία. Η παράνομη καταγραφή και η διάδοση που έγιναν από τον Μιωνή συνιστά την πράξη της κατασκοπίας. Καμία ευθύνη δεν έχει ο Παππάς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Παπαγγελοπουλος φέρεται – χωρίς να κατονομάσει – να «φωτογράφισε» μέλη της προανακριτικής επιτροπής ως συνεργούς του Ελληνοϊσραηλινού επιχειρηματία στο έγκλημα της κατασκοπίας, «αυτοί δηλαδή που γνώριζαν και διέρρευσαν αυτό το υλικό. Ενδεχομένως και μέλη της Επιτροπής σας κύριε πρόεδρε», είπε κατά πληροφορίες, απευθυνόμενος στον κ. Μπούγα.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την κατάθεσή του, την προηγούμενη Τρίτη, ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε διαβάσει από τα πρακτικά ερωτήσεις του Θανάση Πλεύρη προς τον Νίκο Παππά τον Μάρτιο, κάτι που φέρεται να αποδεικνύει ότι ο βουλευτής της Ν.Δ. γνώριζε από τότε για τις κασέτες Μιωνή.

Στη συνέχεια της κατάθεσής του, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε στην Ελένη Ράικου, για την οποία φέρεται να είπε ότι, «λίγο μετά την παραίτηση της, τον Απρίλιο του 2017, ήρθε στο γραφείο μου. Ουδέν παράπονο εξέφρασε, απλά μου είπε ότι θα αφιερωνόταν στα παιδιά της και θα πήγαινε σε αυτά».

Για τον σύζυγό της κ. Ράικου και το πόρισμα για την παράνομη συνταγογράφηση, ο κ. Παπαγγελόπουλος διερωτήθηκε «τι σχέση έχουν με την Τουλουπάκη οι ελεγκτές του ΕΟΠΥΥ επί υπουργίας Κικίλια» κι εξέφρασε την προσωπική του άποψη για το τι θα έκανε αν ήταν στη θέση της πρώην εισαγγελέως: «Τη γυναίκα μου τη λατρεύω και πάλι αν ξαναγεννιόμουν αυτή θα παντρευόμουν. Δεν θα το έκανα μόνο αν είχε κάνει αυτά που έχει κάνει ο σύζυγος της κ. Ράικου».

Για τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο και την κατάθεση του εισαγγελέα Αθανασίου που είχε δηλώσει στην Επιτροπή ότι ο κ. Παπαγγελοπουλος τον είχε ρωτήσει «τι έχεις για Παπαχρήστο, δεν μπορείς να φτιάξεις κάτι;», πρώην αναπληρωτής υπουργός φέρεται να είπε: «Με τον κ. Παπαχρήστο είχα μια πολύ καλή σχέση. Κάποιος θα τον έβαλε τον Αθανασίου να τα πει αυτά. Αποκλείεται να τα σκέφτηκε μόνος του. Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι ο Αθανασίου ήρθε και μου είπε κάτι για 2 εκατομμύρια. Εγώ του είπα κανε τη δουλειά σου. Σε σχέση με αυτό που κατέθεσε οτι είπα “δεν κοιτάς να φτιάξεις κάτι”, ρωτώ κυρίες και κύριοι, πως μπορείς σε μια φορολογική υπόθεση να φτιάξεις κάτι; Τι είναι, υπόθεση κλοπής ή ληστείας; Να πει ένας μάρτυρας διαφορετικά πράγματα από αυτά που είδε; Στα φορολογικά, που υπάρχουν έγγραφα, παραστατικά, πως να φτιάξεις κάτι;».

Όσο για τον ισχυρισμό Μιωνή, ότι ο πρώην Διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης του είχε πει ότι ο κ. Παπαγγελοπουλος είναι αντισημίτης, ο πρώην κυβερνητικός αξιωματούχος φέρεται να είπε ότι ο Ρουμπάτης είναι φίλος του και «ο Μιωνή εκθέτει τον Ρουμπάτη λέγοντας ότι του είπε- πράγμα που εγώ αμφισβητώ γιατί ο Μιωνή είναι ψεύτης- ότι ο Μίμης (Παπαγγελοπουλος) είναι αντισημίτης».

Αναφερόμενος στην εμπλοκή του ονόματος του Γιάννη Αλαφούζου, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός διέψευσε, σύμφωνα με πληροφορίες, τους ισχυρισμούς του εισαγγελέα Αθανασίου εναντίον του και τους απέδωσε στο γεγονός ότι δεν του έκανε τη χάρη να μεσολαβήσει για να ανανεωθεί η θητεία του: «Μύρια όσα ψέματα από τον Αθανασίου. Φωνάξτε τον Ζαγοραίο, γιατί δεν τον καλείτε, ενώ το έχουμε ζητήσει και γνωρίζει;

Ο Ζαγοραίος άσκησε άμεσα δίωξη. Με κατηγορεί ο Αθανασίου ότι πίεζα να τελειώνει με τον Αλαφούζο, γιατί ήταν σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για τα κανάλια. Μεγάλο ψέμα. Γιατί να μην στοχοποιήσω τον Μαρινάκη; Γιατί να επιτεθώ στον Αλαφούζο; Λέει ότι ζητούσα να τελειώνει ο έλεγχος. Δεν το είπα. Ας δεχθούμε όμως ότι είπα – επαναλαμβάνω δεν το είπα – να ολοκληρωθεί ο έλεγχος. Αυτό γιατί είναι παράνομο; Παράνομο είναι να ζητάς να κλείσει μια υπόθεση με συγκεκριμένο τρόπο.

Αντί να καταγγείλει όλα αυτά που σας κατέθεσε ο Αθανασίου, τον Φεβρουάριο του 2017, μου έκανε και το τραπέζι. Γιατί μου έκανε το τραπέζι; Είπε ότι επειδή είχε πετύχει το παιδί του ως εισαγγελέας.

Βέβαια τα αποτελέσματα βγήκαν τον Οκτώβριο του 2016. Αν θέλω να κάνω τραπέζι για το παιδί μου, φωνάζω το παιδί για να το επιδείξω. Γιατί δεν έφερε την γυναίκα του; Το παιδί του; Το έκανε για να με γλείψει. Ήθελε να ανανεωθεί η θητεία του.
”Δεν γίνεται ρε Παναγιώτη 6 χρόνια στην ίδια θέση”, του είπα».


Λάβρος ήταν ο πρώην κυβερνητικός αξιωματούχος κατά του κ. Αθανασίου και για τους υπαινιγμούς, όπως φέρεται να είπε, του εισαγγελέα σχετικά με την ασθένεια της εισαγγελέως Διαφθοράς: «Αισχρός ο υπαινιγμός Αθανασίου για την νοσηλεία της κ. Τουλουπάκη. Έτσι το έμαθαν οι γονείς της. Από τη διαρροή της κατάθεσης Αθανασίου. Δεν γνώριζαν τίποτα οι άνθρωποι. Απορεί ο κ. Αθανασίου για τα νοσήλια και το δωμάτιο. Άλλα τα μάτια του λαγού και άλλα της κουκουβάγιας. Η Τουλουπάκη είναι από πλούσια οικογένεια της Κρήτης. Έχει αδελφό γιατρό. Για την υγεία σου πουλάς και το σπίτι σου. Είχε ιδιωτική ασφάλιση Υγείας και έτσι κάλυψε τα έξοδα. Παρουσίασε την απόδειξη. Ρωτώ πόσα έδωσε? 3.000, 4000, που καλύφθηκαν από την Ασφαλιστική; Ο κ. Αθανασίου μπορεί να μας πει πόσο κοστίζει ένα εισιτήριο διαρκείας στα επίσημα του γηπέδου; Πως πάει κάθε Κυριακή στα επίσημα;».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέχρι τις 15 Ιουλίου, αναμένεται να έχει εκδώσει πόρισμα για την παραπομπή ή όχι του κ. Παπαγγελόπουλου στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.