ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ένταση στη Βουλή για τις συλλήψεις των διαμαρτυρόμενων γυναικών στο Σύνταγμα – «Πυρά» από τα κόμματα κατά της ΝΔ

Ένταση στη Βουλή για τις συλλήψεις των διαμαρτυρόμενων γυναικών στο Σύνταγμα – «Πυρά» από τα κόμματα κατά της ΝΔ

Με εντάσεις ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για την Πολιτική Αεροπορία, καθώς η αντιπολίτευση στηλίτευσε τις χθεσινές συλλήψεις διαμαρτυρόμενων γυναικών στο Σύνταγμα καταγγέλλοντας αντιδημοκρατικές διαδικασίες.

Η πλειοψηφία, ωστόσο, επικαλέστηκε την ανάγκη τήρησης των υγειονομικών μέτρων καταγγέλλοντας με τη σειρά της μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έκανε λόγο για απαράδεκτη ενέργεια, άκρως αντιδημοκρατική. «Δεν καλύπτεται από καμία νομική ερμηνεία και διάταξη και δεν μπορεί ν’ αποτελέσει προηγούμενο. Μέλημα όλων μας είναι πρώτα η υγεία αλλά πρέπει να είναι και η δημοκρατία και οι ελευθερίες στη χώρα μας», σημείωσε.

ΝΔ: Προσπάθεια κομματικοποίησης των αντιδράσεων

Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Χρ. Μπουκώρος έκανε λόγο για προσπάθεια ορισμένων κομμάτων να δώσουν έντονο πολιτικό περιεχόμενο και τελικά να «κομματικοποιήσουν» τις αντιδράσεις. «Είδαμε την παραδοξότητα να μην υπάρχει καμία αντίδραση για την απαγόρευση των εκδηλώσεων την 25η Μαρτίου και την 28η Οκτωβρίου. Είδαμε όμως “τσουνάμι” διαμαρτυριών με αφορμή την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου και είδαμε μια προσπάθεια εκμετάλλευσης. Και τώρα μας λέει ο τέως Πρόεδρος της Βουλής ότι έλαβαν όλα τα μέτρα οι συγκεκριμένες γυναίκες κρατούσαν αποστάσεις. Το ζήτημα όμως είναι που μπαίνει το μέτρο, πόσες συγκεντρώσεις και θα γίνουν και ποιος έχει το μεγαλύτερο δικαίωμα», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «πρόκειται για μια προσπάθεια εντυπωσιασμού για να αποκομίσει η αξιωματική αντιπολίτευση πολιτικά οφέλη από μια διάταξη και ένα νόμο καθαρά υγειονομικής κατεύθυνσης που σε καμία περίπτωση δεν έχει στόχο να πλήξει τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού που σεβόμαστε απόλυτα. Μοναδική στόχευση είναι να προστατευθεί η δημόσια υγεία! Χάνονται άνθρωποι και πρέπει όλοι με ψυχραιμία να σταθούμε απέναντι σε αυτά τα γεγονότα».

«Πυρά» και από ΚΙΝΑΛ, ΜέΡΑ25 και ΚΚΕ

«Η διάταξη που κρίθηκε συνταγματική ήταν αυτή που προέβλεπε περιορισμούς για τέσσερις μέρες. Δεν προέβλεπε γενικούς περιορισμούς και ως τη λήξη της πανδημίας. Αυτή είναι η δική μου εντύπωση», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος από το ΚΙΝΑΛ και πρόσθεσε: «Αν ισχύει αυτό τότε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ελέγχεται για το ότι δεν έχει διευκρινίσει τι πρέπει να συμβεί. Υπάρχει ένα θέμα και πρέπει να το ρυθμίσει η κυβέρνηση ώστε να ξέρει ο κάθε πολίτης τι μπορεί και τι όχι να κάνει».

Ιδιαίτερα επικριτικός εμφανίστηκε ο Κ. Αρσένης του ΜέΡΑ25 που κάλεσε την κυβέρνηση να μην αναστείλει τις δημοκρατικές ελευθερίες, ενώ ο Ν. Καραθανασόπουλος του ΚΚΕ, κατηγόρησε την πλειοψηφία πως κλιμακώνει την αντιλαϊκή της πολιτική.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Από το 1974 και μετά δεν έχουμε ανοιχτά ζητήματα δημοκρατίας. Βλέπουμε όμως ότι αγκαλιάζεται μια πολιτική πολύ επικίνδυνη που χρωματίζει πολιτικά τον ιό. Το σωστό ερώτημα λοιπόν είναι που θα μπει το μέτρο. Γιατί να επιτρέψουμε τη μία διαδήλωση και να απαγορεύσουμε την άλλη; Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί τα συμπεράσματα για δήθεν αυταρχισμό δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα», τόνισε ο παρευρισκόμενος υπουργός Κ. Καραμανλής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.