Αγιασμός στη Βουλή για τη νέα περίοδο – Ποιοι απουσιάζαν; (φωτο)

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ευχήθηκε στους βουλευτές ο Θεός να τους δίνει δύναμη, υπομονή και φώτιση στο δύσκολο έργο τους

Αγιασμός στη Βουλή για τη νέα περίοδο – Ποιοι απουσιάζαν; (φωτο)

Τις ημέρες πριν την πανδημία, θύμιζε το πρωί της Δευτέρας (3/10) η ολομέλεια της Βουλής με τον αγιασμό της νέας περιόδου. Μετά από περίπου δύο χρόνια, η αίθουσα ήταν γεμάτη από βουλευτές όλων των κομμάτων οι οποίοι έδωσαν το «παρών» για τον αγιασμό από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου.

5693295
5693240
5693268

Από την τελετή απουσίαζε δικαιολογημένα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ταξίδευσε εκτάκτως για το Λονδίνο λόγω της επιδείνωσης της υγείας του πατέρα της συζύγου του, Μαρέβας Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη.

Από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, εντός της αίθουσας ήταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρα ενώ αντίθετα απουσίαζαν ο Δημήτρης Κουτσούμπας, Κυριάκος Βελόπουλος και Γιάνης Βαρουφάκης.

5693257
5693131
5693137
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στον χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, τόνισε ότι ο αγιασμός συμβολίζει την ενότητα. Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος ευχήθηκε στους βουλευτές ο Θεός να τους δίνει δύναμη, υπομονή και φώτιση στο δύσκολο έργο τους, ενώ με έμφαση σημείωσε «ο καινούργιος χρόνος να είναι για όλους μας και ιδιαίτερα για εσάς, μια χρονιά υγείας εργασίας και κυρίως να αφήσουμε τα μικρά πράγματα που μας χωρίζουν και να δούμε τα μεγάλα που μας ενώνουν».

5693299
5693302
5693313
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.