Έρχεται «βαρύς» χειμώνας. Στις τσέπες μας...

Π. Σαράκης: «Ξένες επενδύσεις με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων»

«Δεν ονειρευόμαστε μια πατρίδα με φτωχούς γηγενείς και πλούσιους αλλογενείς»

Π. Σαράκης: «Ξένες επενδύσεις με τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων»

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Σφοδρή επίθεση στην κυβερνητική πολιτική προσέλκυσης στρατηγικών επενδύσεων εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο ανεξάρτητος βουλευτής Παύλος Σαράκης, ασκώντας δριμεία κριτική στο ισχύον πλαίσιο φορολογικών κινήτρων και κρατικών ενισχύσεων.

«Δεν είμαι απέναντι στις ξένες επενδύσεις, η χώρα χρειάζεται κεφάλαια, παραγωγή και θέσεις εργασίας.

Το ερώτημα όμως είναι τι είδους επενδύσεις θέλουμε, με ποιους όρους και ποιος πληρώνει τελικά το κόστος», υπογράμμισε ο κ. Σαράκης καταγγέλλοντας ότι την ώρα που ο Έλληνας εργαζόμενος και ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας υπερφορολογούνται και ασφυκτιούν από τη γραφειοκρατία το κράτος προσφέρει σε διεθνείς ομίλους fast track αδειοδοτήσεις, φορολογικές απαλλαγές και δημόσιο χρήμα που φτάνει έως και τα 20 εκατομμύρια ευρώ ανά επενδυτικό σχέδιο.

Όπως σημείωσε, απαιτείται πλήρης διαφάνεια για το ποιοι είναι οι πραγματικοί δικαιούχοι πίσω από τα ξένα κεφάλαια και ποιο είναι το πραγματικό όφελος για την ελληνική κοινωνία.

«Κάθε φορολογική απαλλαγή έχει υπαρκτό κόστος και αυτό το πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος. Πόσα ευρώ φοροαπαλλαγής αντιστοιχούν σε μία νέα θέση εργασίας και σε πόσες νέες εξαγωγές;» σημείωσε.

Καταλήγοντας στην τοποθέτησή του, ο Παύλος Σαράκης τόνισε: «Δεν θέλουμε η Ελλάδα να γίνει απλώς ένας κόμβος διέλευσης διεθνών κεφαλαίων που θα απολαμβάνουν ασυλία προσφέροντας γη και ύδωρ.

Δεν ονειρευόμαστε την πατρίδα μας με φτωχούς γηγενείς και πλούσιους αλλογενείς».

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.