Στην Ολομέλεια προς συζήτηση αυτή την ώρα το νομοσχέδιο για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή

«Παρών» από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στην Ολομέλεια προς συζήτηση αυτή την ώρα το νομοσχέδιο για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή

Στην Ολομέλεια της Βουλή συζητείται αυτή την ώρα το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που εκσυγχρονίζει το θεσμικό πλαίσιο για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. με το ΣΥΡΙΖΑ να ανακοινώνει πως δεν θα υπερψηφίσει.

Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ όπως ενημέρωσε το Σώμα η εισηγήτριά του, Ειρήνη Αγαθοπούλου δηλώνει «παρών» επί της αρχής στο νομοσχέδιο, λέγοντας πως η αύξηση του ηλικιακού ορίου στα 54 χρόνια για τις γυναίκες που επιθυμούν να προχωρήσουν στην συγκεκριμένη διαδικασία δεν βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα αλλά και ότι επιτείνει το κοινωνικό στερεότυπο που την θέλει να τεκνοποιεί υποχρεωτικά.

Ναι από το ΚΙΝΑΛ στο νομοσχέδιο

Από την πλευρά του πάντως το ΚΙΝΑΛ παρά τις επιφυλάξεις που διατηρεί σε συγκεκριμένες διατάξεις, υπερψηφίζει το νομοσχέδιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις σημαντικές διατάξεις του νομοσχεδίου περιλαμβάνεται η δυνατότητα των γυναικών να προχωρούν στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή ως και τα 54 του έτη (από τα 50 που ισχύει) αλλά και η άρση της αδικίας που τις υποχρέωνε να ζητήσουν τη συναίνεση του συζύγου, ακόμα και αν το ζευγάρι έχει χωρίσει, προκειμένου να κάνει χρήση του ωαρίου που διατηρεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.